Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,373 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Choroba a vynechané 2 tablety HAK

    , Autor: Sw

    Dobrý deň, chcela by som sa spýtať, aká je pravdepodobnosť otehotnenia, pokiaľ som bola chorá, brala som atb s 1000mg účinnej látky + beriem HAK, no počas choroby som vynechala 2 tablety. Nepamätám si kedy, no pravdepodobne to nebolo dva dni po sebe ale s rozostupom. Mali sme teda s priateľom aj nechránený styk. Vynechané tablety boli z prvého týždňa a užívam Dayllu. Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, iba na základe opisu nepoznám žiadne bližšie okolnosti, ani typ užívaných antibiotík. Keďže však došlo k vynechaniu dvoch tabliet, ako aj nevylučujem vplyv užívaných antibiotík na možné zníženie účinku hormonálnej antikoncepcie, za daných okolností sa tehotenstvo vylúčiť nedá. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pokračujte v pravidelnom a správnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.