Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
13,800 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • Menštruácia

    , Autor: Anonnym

    Dobrý deň, pred týždňom som mala s priateľom chráneny styk s tým že mal kondom a vo mne neejakuoval. Menštruácia mala prísť dnes ale neprišla, napriek tomu mam ako keby ovuláčny hlien. Mam sa obávať tehotenstva alebo môžem mať len posunutú ovulaciu? Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, aj ste mali chránený pohlavný styk, tehotenstva sa obávať nemusíte. Pár dní meškajúca menštruácia ešte nič neznamená. Odsledujte si to.

Podobné otázky

  • Meskajuca menštruácia

    , Autor: Lucka123456

    Dobrý deň pán doktor minule som vám písala ohľadom meskajucej menštruácie a test negatívny na 19 deň meškania bola som dnes u obvodného gynekológa ktorý má vzal na Usg kde povedal ze tehotná niesom sliznica je zväčšená že príde menštruácia a ze ci chcem vivolavacku pri ktorej som sa jej opýtala ci je potrebná keďže spomenula že menštruácia príde ona ostala ticho a v zapeti mi povedala ze nech si dám visetrit krv na Hcg ci to nieje mimomaternicové Tehotenstvo.... Môže to byť pravda keď testy mam negatívne a na Sone bolo všetko v poriadku ani cystu nemám? Alebo ma len chcela po strašiť mam sa obávať na kontrolu mam ísť o týždeň ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, za daných okolností sa okrem USG vyšetrenia realizuje aj vyšetrenie beta HCG za účelom jednoznačného vylúčenia tehotenstva. Následne je možné vyvolať menštruáciu. Samozrejme, ak nebolo jednoznačne vylúčené tehotenstvo, mimomaternicové tehotenstvo sa úplne vylúčiť nedá. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Postupujte podľa odporúčaní Vášho obvodného gynekológa.

  • Krátka menstruacia

    , Autor: Majush

    Dobrý deň, v cera mi prišla menstruacia no krvacala som len trošku dnes uz vôbec nekrvacam. Prisla mi o 7 dní skôr no dnes uz vôbec nekrvacam. Mávam ju dlho aj 6 ci 7 dní.Test som si zatial nerobila. Môže byť ze som tehotná? Ďakujem pekne za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, príčin včerajšieho krvácania mohlo byť viacero. Mohlo sa jednať aj o ovulačné špinenie. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Samozrejme, ak ste mali nechránený pohlavný styk, tehotenstvo sa vylúčiť nedá. Odsledujte si to. Pri meškaní menštruácie najmenej 14 dní si realizujte tehotenský test. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Agolutin

    , Autor: Kingi

    Dobry den. Zas sa obraciam na vas. Dakujem zaroven aj na predosle odpovede. Vela ste mi pomohli. Teda ako som uz pisala strucne:26-ho som mala hysteroskopiu s kyretazou bez problemou(10mm)polip. Bol uplne odstraneny. Po tomto som spinila cca 10 dni. Potom dalsia menstruacia trvala od 1.1 do 13.1. Dr. Mi dal na 3 dni Agolutin injekciu. S tym sa krvacanie zastavilo. Ovsem mi povedal ze uh. Ukazuje ze este nemam odmenstruovane preto dal injekcie. A ze po 3 davkach by sa mala menstruacia zastavit na 1-2 dni a znovu sa dostavi a bude trvat 5 dni. Lenze posledna injekciq bola teraz v nedelu, ale odvtedy mi menstruacia neprisla. Mam citlive prsia. Moze sa stat ze som zostala tehotna? Nakolko sme sa nechranili v novembri. Za odpoved dakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, keďže ste mali realizovaný zákrok na maternici 26.11.2021, tehotenstvo je za týchto okolností, aj napriek tomu, že ste mali v novembri nechránený pohlavný styk, vylúčené. Agolutin môže tiež spôsobiť nepravidelné krvácanie, či špinenie. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Menstruacia po núdzovéj tabletke

    , Autor: Lily712

    Dobrý den,v nedeľu ráno som uzila escapelle, no menzes som mala dostať v piatok čiže mi meškali no u mna to je zvykom plus mínus 3dni vzdy,pred tabletkou som určite tehotná nebola mala som teliesko,včera po 4dnoch mi konečne došla ms teda aspoň som si myslela,cely den do cca 18.00 som špinila az ako hneda krv,a potom sa objavila krv klasicka na tampóne, no nebolo jej veľa celu noc zase nic ani teraz ,myslite ze je to v poriadku?letak som čítala ms by sa mala dostaviť po užití do 5dni,no netuším či už toto co bolo včera mozem počítať za menzes,myslite ze to môže znamenať tehotenstvo?ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, medzi najčastejšie vedľajšie, či nežiadúce účinky núdzovej antikoncepcie patrí nepravidelné, či neočakávané krvácanie. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach, ako aj pre jednoznačné vylúčenie tehotenstva navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Meskajuca menštruácia

    , Autor: Lucka123456

    Dobrý deň chcela by som sa opýtať na jednu otázku mam stále nepravidelnu menštruáciu ale teraz mi meska viac než obvikle meska mi už 25 deň pohl. Vstik mame chránení prezervatívom test som si robila na 19 deň meškania višlo negatívne myslím ze Tehotenstvo by už ukázalo test nie? no minuli mesiac som bola v dosť veľkom strese mohlo to spôsobiť to? Mam aj dosť silní priesvitný vitok k Dr som objednaná na 27.1. Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, za predpokladu chráneného pohlavného styku je tehotenstvo málo pravdepodobné. Na menštruačný cyklus má vplyv viacero okolností, napríklad aj stres. Odsledujte si to. Ak bol tehotenský test negatívny po viac ako 14. dňovom meškaní menštruácie, tehotenstvo je málo pravdepodobné. Pre jednoznačné potvrdenie alebo vylúčenie tehotenstva navštívte Vášho obvodného gynekológa.