Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,104 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Meggy455

    , Autor: Meggy455

    Dobrý deň môžem otázku?? Meškala mi menštruácia týždeň ale nerobila som si test lebo to nebolo 14 dní. Ale keď som si ho chcela spraviť tak som dostala menštruáciu, 3 dní som krvácala viac a na 4,5 nič tak som si robila tehotenský test a je pozitívny môžem byť tehotná ?? Keď som si robila test po menštruácii?? Ďakujem za odpoveď vopred.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, tehotenstvo sa vylúčiť nedá. Nemuselo sa jednať o menštruáciu. Pre jednoznačné potvrdenie tehotenstva je potrebné navštíviť Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Meggy455

    , Autor: Meggy455

    Dobrý deň môže sa stať keď som mala menštruáciu v 28.9. a skončila mi 3.10. a ovuláciu som mala 7.10. do 13.10. A začala som krvácať skôr 15.10. hneď po dvoch týždňoch a mám 6 dní menštruáciu bojím sa toho že niečo není v poriadku alebo je to normálne v mojom veku 24 rokov mám. Ďakujem za odpoveď pán doktor.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak krvácanie, ktoré začalo 15.10. trvalo iba pár dní, mohlo sa jednať o ovulačné krvácanie. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnotiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Meggy455

    , Autor: Meggy455

    Dobrý deň chcela by som sa opýtať? Minulý mesiac som dostala silnú menštruáciu krvácala som 8 dní. Tento mesiac som dostala menštruáciu ale krvacam pomalí a 6 dní. Môžem mať niečo vážne alebo je to normálne. Keď sa mi zmenila menštruácia z 5 dní na 6 dní to je veľa pre ženu ktorá má 24 rokov ??

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nemusíte sa znepokojovať, je to normálne. Na menštruačný cyklus vplýva viacero faktorov, preto nemusí byť menštruačný cyklus, vrátane menštruácie, každý mesiac úplne rovnaký. Odsledujte si to. Pri nejasnostiach alebo ťažkostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Meggy455

    , Autor: Meggy455

    Dobrý deň chcem sa spýtať keď som mala nechránený pohlavný styk a je tam možnosť otehotnieť na 3%. Ale keď mi mešká 4 dní a robila som si test a ukazuje negatívny výsledok a mám citlivé bradavky a pobolieva má podprusko môže to znamenať že som tehotná ale test to ešte neukáže ?? Ale keď mám vždy dostať menštruáciu tak vždy jem sladké ale teraz mi niak nechutí jes a ani sladké.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za predpokladu, že ste mali nechránený pohlavný styk sa tehotenstvo nedá vylúčiť. Tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie, skôr realizované tehotenské testy môžu byť falošne negatívne.

  • Meggy455

    , Autor: Meggy455

    Dobrý deň ale ja som mala tak že 28 as 40 dňový cyklus a užívam pupalkovi olej na úpravu hormónov. A us 2 mesiace mám dvakrát ovuláciu nieje to zle pre mňa a keď sa budem chcieť snažiť o bábätko, tak sa môže stať že budú dvojčatá? Prosím o radu.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, s dvojčatami to nesúvisí. Ak dôjde k otehotneniu, procesy zablokujú možnosť oplodniť ďalšie vajíčko, takže k ďalšej ovulácii nedôjde. Čo sa týka súčasného stavu, nevidím problém v možnom otehotnení. Ovulačný cyklus a menštruačný cyklus sú dva samostatné cykly, ktoré na seba nadväzujú. Ovulačný cyklus máte kratší a menštruačný cyklus dlhší, preto máte pocit, že ovulujete dvakrát, ale je to už ovulácia ďalšieho cyklu. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Meggy455

    , Autor: Meggy455

    Dobrý deň môžem mať aj dvakrát do mesiaca ovuláciu ?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za istých okolností áno, jedná sa však o dva ovulačné cykly.