Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,104 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Policistické vaječníky

    , Autor: Filiup

    Dobrý deň, mám 18 ročnú priateľku ktorá má polycystické vaječníky.
    V poslednej dobe zaživa strašné bolesti. Skúšala už kopa krát kontaktovať gynekologičku no ona si na ňu pár mesiacov nevedela nájsť čas. Povedala jej že už sa veľmi nedá nič robiť a že má piť čaje.
    Krámy jej meškajú čím ďalej tým viac. Nedávno začala prestať krvácať a má iba tmavé výtoky.
    Chcel by som sa Vás spýtať, že či neexistuje niečo čo by jej pomohlo. Veľmi sa bojím o jej zdravie, plodnosť a sexualitu.

    Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak partnerka nie je spokojná so starostlivosťou a prístupom obvodného gynekológa, je vhodnejšie prejsť k inému obvodnému gynekológovi. Takto sa Vám neviem bližšie vyjadriť, keďže nepoznám výsledky či už hormonálneho profilu, USG nálezu, či ostatné informácie. Polycystické vaječníky sa dajú riešiť, či už farmakologicky, alebo operačne.

Podobné otázky

  • Duphaston

    , Autor: Ada1

    Dobrý pán doktor chcem sa opýtať .po použití duphastonu mi mešká menštruácia už 7den môžem byť tehotná alebo sa menštruácia ešte dostaví ďakuje. Mám zistené policisticke vaječníky

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak ste mali nechránený pohlavný styk a nie je vylúčené tehotenstvo, tehotná byť môžete. Nepoznám bližšie informácie ani okolnosti, preto sa bližšie vyjadriť neviem. Pri meškaní menštruácie viac ako 14 dní si realizujte tehotenský test, eventuálne navštívte Vášho obvodného gynekológa.