Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,263 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Silné menštruácie po kyrete

    , Autor: Prelka

    Dobrý deň pán doktor,
    mám 36 rokov a v 11/2020 som absolvovala kyret kvôli nameranej vysokej sliznici. Histológia bola v poriadku. Prvé tri menštruácie po kyrete boli v poriadku, ale štvrtý a piaty menzes bol silný (vlastne len 1 deň z trojdňového menzesu, ale minula som aj cez 20 vložiek), čo pred kyretom nebývalo. Po tej piatej menštruácii po kyrete mám hemoglobín 113. To sa mi pred kyretom nikdy nestalo, aby som tak silno krvácala a aby nebol hemoglobín v norme. Železo je v norme, hodnota železa je 26,6. Pán doktor stáva sa to po zákroku v maternici? Môže sa to ešte upraviť? Doslala som duphaston na 6 mesiacov, po duphastone bol 1. menzes v poriadku, uvidíme ako to pôjde ďalej. Ale nie veľmi ho tolerujem. Nedá sa vymeniť za Utrogestan a v akých množstvách na deň prosím? Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, silné krvácanie nemá súvis so zákrokom. Je to otázka hormónov. Uvažoval by som o vnútromaternicovom teliesku, ktoré by mohlo byť najvhodnejším riešením. Pri akýchkoľvek ťažkostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa, ktorému spomeňte netoleranciu Duphastonu.