Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
12,821 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje v Nemocnici AGEL Košice-Šaca.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • Dana

    , Autor:

    Dobry deň potrebovala by som poradiť.. Mám danú už pol roka a mešká mi týždeň menštruácia , predtým som ju mala pravidelnú no minulý mesiac som mala len dva dni a spinenie teraz nič :/

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, menštruácia môže meškať, bez ohľadu na to, či je zavedené vnútromaternicové teliesko alebo nie, záleží od viacerých okolností. Keďže však nepoznám žiadne bližšie informácie ani okolnosti, neviem sa Vám bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Tehotenstvo a menstruacia

    , Autor:

    Dobrý deň môžem sa opitat pred 2 dňami mi bola podaná injekcia na vyvolánie menštruácie a dnes mam pozitívny tehotenský test nebude to mat vpliv na tehotenstvo keďže som už bola tehotná keď mi ju pichla ale som o tom nevedela ani som to netušila že som tehotná ďakujem za informácie

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, predpokladám, že Vám bol podaný Agolutin. Nemusíte sa obávať, tento liek sa používa vo viacerých prípadoch a má viacero účinkov. Jedná sa o progesterón, ktorý vo Vašom prípade prakticky ešte viac pomôže udržať tehotenstvo. Odsledujte si to, prípadne si o pár dní zopakujte tehotenský test. Pre jednoznačné potvrdenie tehotenstva navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Meškanie

    , Autor: Lussi123

    Dobrý deň, od mojej poslednej menštruácie ubehlo 64 dní. Predtým sa menštruácia dostavila presne na 28deň. S manželom mávame nechránený styk, pokúšame sa o dieťa. Tehotenské testy negatívne. Navstívila som dr. ktorá tehotensto vylučila a povedala že na sone je všetko ok. Dostala som injekciu na vyvolanie. Povedala že do 2 tyždnov sa menštruácia dostaví. No už je to 17 dní a nedostavila sa ani tak. V čom by mohol byť problem? Ake vyšetrenie treba podstúpiť? mám dosť časté intenzívne bolesti krížov, bolesti nôh a citlivé plnšie prsia. Príznaky ako pri menštruácií. Žial bez krvácania

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, nepoznám všetky okolnosti, hlavne či Vám bolo realizované vyšetrenie krvi na beta HCG. S Vášho opisu mi to nie je zrejmé. Ak nie, navštívte v dohľadnej dobe Vášho obvodného gynekológa. Ak aj bola podaná injekcia na vyvolanie menštruácie a vy by ste skutočne boli tehotná, menštruáciu nedostanete, tehotenstvo to iba podporí, nepoškodí. Ak bol tehotenský beta HCG test negatívny, tehotná s najväčšou pravdepodobnosťou nie ste a treba pátrať po príčine, prečo ste nedostali menštruáciu. Skontroloval by som USG, rovnako aj beta HCG, aj opakovane s odstupom týždňa,dvoch, skontroloval vaginálnym vyšetrením stav krčka a takisto by som skontroloval hormonálny profil. Je však ťažko bez poznania všetkých skutočností, výsledkov, nálezov vyšetrení sa objektívne vyjadriť. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Menštruácia

    , Autor: Andrea

    Dobrý deň. Som po konizacii, druha menštruácia po mi neprišla, tak mi moj gynekológ pichol vyvolavacku a po 4 dňoch mi prišla menstruacia dnes. Ale silna, dost krvacam, vlozky menim často. Kupila som si v lekarni Ascorutin, nevyzerá že by mi to pomahalo. Je to normálne že silno krvacam, alebo mam ist ráno za lekárom? Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, špinenie po výkone sa nepovažuje za normálnu menštruáciu. Ak hovoríme o tom, že Vám neprišla prvá riadna menštruácia od výkonu a bola Vám podaná injekcia na vyvolanie menštruácie, je možné, že krvácanie bude silnejšie. Treba si to odsledovať. Nepoznám však všetky okolnosti, preto sa neviem dostatočne objektívne vyjadriť. Ak by menštruačné špinenie neustávalo a trvalo viac ako týždeň, navštívte Vášho obvodného gynekológa, rovnako ako aj v prípade nejasností alebo iných ťažkostí.

  • Vyvolavacia injekcia

    , Autor: Lenkaa

    Dobry den, z dovodu meskajucej menstruacie (14 dnove meskanie, mam nepravidelny cyklus) mi bola podana vyvolavacia injekcia. Na siesty den sa dostavila menstrucia, o nieco slabsia ako obvykle ale s beznou dlzkou. Je mozne, ze aj napriek menstruacii po tejto injekcii, by som bola tehotna? Posledny pohlavny styk som mala pred 6 tyzdnami. Gynekologicke vysetrenie presne mesiac po styku. Domace tehotenske testy boli vsetky negativne. Vopred dakujem za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, štandardne pred podaním injekcie na vyvolanie menštruačného krvácania musí byť možné tehotenstvo vylúčené, či už z krvi alebo ultrazvukom. Pri akýchkoľvek nejasnostiach alebo ťažkostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • ?

    , Autor: kikus1515

    dobry den mam 17 rokov pred pol rokom som vysadila HAK mala som diane a neskor vreyu. chcela som si dat nejaky cas pauzu.pred 2 mesiacmi som sa rozhodla pre naplastia evra , docitala som sa ze po 2 tyzdnoch ucinkuju odvtedy som mala nechraneny vstyk . naplastia min ale nevyhovovali tak som presla na belisu, bez tyzdennej prestavky po dohode s lekarkou kedze som isla na dovolenku a chcela som odialit ms.pred 3 dnami som dostala velke bolesti podbruska a laveho vajecnika bolest je stale silenjsia a prechadza az do boku. ms mam silensjiu ako kedykolvek predtym a to ma bolesti nikdy netrapili. dnes zo mna zacali vypadavat aj dost velke kusy.velmi sa bojim. nemohlo by to byt tehotenstvo a nemohla som potratit? alebo len silnejsia ms koli tomu ze som nemala pauzu? dakujem pekne vopred za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň,
    na túto otázku vám nedokážem odpovedať
    pri spávnom užívaní HAK akokoľvek dlho nemáte pauzu je sliznica nízka a krvácanie by nemalo byť silnejšie, avšak vy ste často preparáty menila, jedná sa o rôzne typy hormónov, mohlo to zmeniť váš cyklus
    teoreticky sa mohlo jednať i o tehotenstvo ale pri HAK je to málo pravdepodobné
    dop. vám kontrolné vyšetrenie u vášho lekára
    možné je i to, že vám tč daná HAK nevyhovuje
    s pozdravom