Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,463 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Bolesť

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň vždy pred menštruáciou mávam strašné bolesti konečníka, prídu vždy večer a nemôžem sa ani pohnúť. Vždy sa snažím sedieť čo najdlhšie aby to nebolo, už som zúfalá.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, môže sa jednať o rektovaginálnu endometriózu, ale možností je viacero. Navštívte Vášho obvodného gynekológa, ktorý na základe vyšetrení určí další postup.

Podobné otázky

  • Výtok

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň. Dnes je to 42 deň môjho nepravidelného cyklu a zároveň tak 5den čo pociťujem bolesti v podbrušku a mám citlivé prsia, deň čo deň je bolesť silnejšia a vždy si myslím že to už prišlo ale stále nič. Väčšinou mi na vyvolanie pomáha sex. No ani to nezabralo ani neviem čo ešte viac mám robiť. Už som konečne vyzdravela a dnes som sa opäť zobudila s herpesom a kašľom. Každý krát mám pocit že som už dostala a stále nič. Mám však biely výtok, hustý až tak mliečnej farby. Môže to niečo znamenať?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin výtoku môže byť viacero. Nie každý výtok z pošvy je patologický. Keďže nepoznám žiadne nálezy, výsledky vyšetrení, ani všetky okolnosti. takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Nepravidelný cyklus

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň. Dnes je to 42 deň môjho nepravidelného cyklu a zároveň tak 5den čo pociťujem bolesti v podbrušku a mám citlivé prsia, deň čo deň je bolesť silnejšia a vždy si myslím že to už prišlo ale stále nič. Väčšinou mi na vyvolanie pomáha sex. No ani to nezabralo ani neviem čo ešte viac mám robiť. Už som konečne vyzdravela a dnes som sa opäť zobudila s herpesom a kašľom. Brala som tento mesiac silné antibiotiká dvakrát plus ďalšie lieky proti bolesti. Môže to byť práve tá choroba ktorá by akoby bránila k spusteniu menštruácie? Tehotenské testy som si robila tri a všetky negatívne z ranného moču, styk mám vždy chráneny kondómom. PMS mávam každý cyklus no väčšinou mám bolesti tak dva dni pred a potom sa to spustí, teraz stále nič. Som už zúfalá. Ku gynekologicke môžem ísť najbližšie až 11.9 .
    Ďakujem za pomoc

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, choroba, užívanie antibiotík, liekov, stres, pokles imunity, to všetko má vplyv na menštruačný cyklus a môže spôsobiť jeho znepravidelnenie. Za predpokladu chráneného pohlavného styku tehotná nebudete. Spomínané prejavy PMS môžu trvať aj niekoľko dní, aj týždeň. Odsledujte si to. Menštruácia sa ďalšie vyvolať podaním injekcie cestou Vášho obvodného gynekológa. Ja sa Vám takto neviem bližšie objektívne vyjadriť.

  • Bolest pri ovulacii

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry vecer. Mavam v okoli ovulacie dost vyrazne citlive podbrusko na tlak, zle sa mi aj lezi na bruchu, pri sadani si, nedajboze ma tam syn pri hre kopne, je to velmi neprijemne. Zacalo to po prvej sekcii v 2021 a po druhej pred rokom je to este vyraznejsie. Pri salpingektomii mi okrem inych zrastov zistili zrastenu maternicu k prednej brusnej stene. Inak na sone nebolo nikdy nic podozrive, raz vraj volna tekutina okolo vajecnika presne v case ovulacie. Da sa tomu nejako pocmoct? Zmiernit tu citlivost a bolesti? Velmi pekne dakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, počas ovulácie sú spomínané procesy a prejavy na vaječníkoch, či v ich okolí normálne. Dá sa tomu predísť zablokovaním ovulácie nasadením hormonálnej antikoncepcie, či vloženia hormonálneho vnútromaternicového telieska. Aj napriek tomu, že ste sterilizovaná, inak, ako hormonálne sa ovulácia blokovať nedá. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Slaba menstruacia a vytok

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den pan doktor chcela by som sa spytat v mesiaci maj jun ma trapili opakovane zapaly hrdla vybrala som 4 antibiotika menzes mal prist 19.7 tyzden pred tym som pozorovala svrbenie a bolest pohlavnych organov a enormny ale nezapachajuci vytok canesten jednorazova tableta nepomohla 22.7 som dostala menzes svrbenie ustupilo avsak menzes je velmi slaby skor vylucujem len krvne zrazeniny neviem co to je moze to byt sposobene antibiotikami ? Alebo je to nejaky gynekologicky problem ktory treba riesit ? Dakujem pekne za akukolvek radu pekny den

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, podľa mňa sa u Vás jedná o tzv. bakteriálnu vaginózu spôsobenú porušením vaginálnej mikroflóry opakovaným užívaním viacerých druhov antibiotík. Takto je však ťažké sa bližšie objektívne vyjadriť. Odporúčam navštíviť Vášho obvodného gynekológa, ktorý Vám vie realizovať kultivačné vyšetrenie a na základe vyšetrení určí ďalší postup.

  • Menštruácia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň p.doktor ja som vám písala minule o tej omylom užitej tablete Karhla a, že môj gynekológ mi nato predpísal užívať norethison, ktorý som užívala no ,asi som urobila riadnu chybu.Od utorka som začala užívať Karhlu no už nejaké dní pociťujem bolesť žalúdka a už 11den krvacam v piatok ráno som trochu viac krvácala aj sobotu trochu viac ,ale inak je to norme no včera som mala dosť silné bolestí žalúdka močového mechúra a prsníkov a aj zvracanie bolo to viac intenzívne a necítila som sa ok skôr mi bolo viac zle ,ako inokedy môže to spôsobovať Karhla,či to je následok užívania aj norethisonu a hneď nato karhly,lebo vôbec si neviem predstaviť,ako dlho budem, ešte krvácať.A to 19.7 mi ukazuje ďalší menzes,čo nie som úplne rada,lebo vtedy sme na dovolenke a dosť mi to aj skomplikuje pobyt .Mám sa začať obávať tak dlhého krvácania?či je to normálne a dá sa to aj do poriadku samé ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin môže byť viacero. Ako som Vám už písal minule, nerozumiem, prečo Vám Váš obvodný gynekológ nasadil Norethisteron za okolností, že užívate hormonálnu antikoncepciu Karhla. Krvácanie je následok kombinácie užitia dvoch hormonálnych preparátov. Najvhodnejšie je navštíviť Vášho obvodného gynekológa, s ktorým prekonzultujte ďalší postup.