Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,102 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Nepravidelný cyklus po pôrode

    , Autor:

    Dobrý deň. Chcem sa opýtať ci je v poriadku že sa mi ne ustálil cyklus po pôrode? Aj pred tehotenstvom som mala neprav. Cyklus ale nie až tak ako teraz. Neustále mešká., niekedy je intenzita krvácania príliš silná, inokedy normálna, no momentálne už 2.mesiac menzes nemám, gynekológ tvrdí že som v poriadku. Ale ja sa zle cítim mením často nálady, niekedy mám Návaly horúčavy, vyrážky na tvári, a vlasy mi neustále vypadávajú, kde hľadať príčinu..? Beriem aj duphaston. Na aké vyšetrenie By bolo vhodné ísť? Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, v období laktácie je nepravidelný cyklus ako aj zmeny v intenzite pomerne častým javom. Po pôrode môže dôjsť k úprave menštruačného cyklu, no nemusí. Nepoznám však všetky okolnosti, ako dlho ste po pôrode, či kojíte, ..., preto sa k tomu neviem bližšie vyjadriť. Pri snahe o spravidelnenie menštruačného cyklu niekedy postačí užívanie Duphastonu a cyklus sa upraví, inokedy je vhodné užívanie hormonálnej antikoncepcie. Ak bolo vrámci gynekologickej prehliadky všetko v poriadku, pokračujte v užívaní Duphastonu a pri akýchkoľvek nejasnostiach alebo ťažkostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Antikoncepcia po pôrode a menštruácia

    , Autor: DiannaBlack

    Dobrý večer, poprosím vás o radu, po pôrode 2.3 som dostala menštruáciu 3.5 trvala cca 15-17dni raz silnejšia raz slabšia hneď so začatím menštruácie som začala brať antikoncepciu mistra. Menštruáciu zatiaľ stále nemám, môže byt takto rozhádzany a nepravidelný cyklus po pôrode a s užívaním ant? Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, hlavne v začiatkoch užívania sa krvácanie z vysadenia nemusí dostaviť počas sedemdňovej pauzy, rovnako tak možte špiniť, či slabo krvácať prakticky počas celého cyklu. Odsledujte si to. Pokračujte v pravidelnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie. Pri nejasnostiach alebo ťažkostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.