Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,461 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Dlhé meškanie menštruácie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň mám 15 rokov a menštruacia mi mešká viac ako 1 rok menštruáciu som dostala asi v 13 no zo začiatku som ju mala dosť nepravidelnú.Jeden mesiac som mala ďalšie dva nie.Bojim sa aby to nemalo dôsledky v budúcnosti.Za odpoveď Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nemusí to mať žiadne následky, u niektorých dievčat je nástup menštruácie podobného charakteru. Navštívte Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Meškajúca menštruácia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, momentálne mi mešká menstruacia už približne 15 dní (nemávam vždy pravidelné, ale väčšinou už aspoň približne pár dní hore dole), gynekologička má dovolenku do budúceho týždňa. Necítim žiadne príznaky, že by menštruácia mala prísť. Začiatkom mesiaca, približne v čase ovulácie som mala jemné krvácanie, ale s partnerom sme mali po dlhšej dobe na dovolenke v zahraničí chránený pohlavný styk, v jednu chvíľu zabolel, tak som to prisudzovala tomu a snažila sa nestresovať. Test som si robila pri vymeškaní menštruácie v 7, 9. a v 14. deň ráno a všetky boli negatívne. Viete mi prosím zatiaľ poradiť? Lebo začína ma to veľmi znepokojovať.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za daných okolností tehotenstvo nepredpokladám, keďže ste mali chránený pohlavný styk. príčin meškania menštruácie môže byť viacero. Teoreticky, ak máte úplne nepravidelný menštruačný cyklus sa u Vás ešte ani nemusí jednať až o tak dlhé meškanie menštruácie. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Ak nemáte žiadne ťažkosti, stav nie je akútny. Odsledujte si to. Navštívte Vášho obvodného gynekológa po skončení jeho dovolenky.