Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,314 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Menstruacia po vysadeni HAK

    , Autor: odbornik6

    Dobry den p. doktorka, zaciatkom tohto roka som po cca.12 rokoch vysadila HAK (Jeanine). Menstruacia hned po vysadeni prisla, ale odvtedy uz ziadna dalsia. Mavam dni, kedy ma boli cele podbrusko, aj krize - podobne ako pri mensturacii predtym, inokedy ma vyslovene pobolievaju vajecniky jednotlivo. Doktorka zatial povedala, aby som pockala zopar mesiacov, ci sa to nerozbehne samo. Zatial beriem vitaminy B, zinok a pijem alchemilkovy caj. Kolko to zvykne trvat, kym sa telo spamata a kedy by uz bolo vhodne opat zajst k lekarovi? Odporucate aj nejaku dobu po vysadeni HAK pockat, nez sa zacneme snazit o babatko? Zatial si davame pozor, mam este obavy, ci je vsetko ok po uzivani HAK. Dakujem za radu.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    postup je zatiaľ v poriadku.Telo sa musí od hormónov kompletne očistiť a musí navodiť svoje pôvodné funcie.U niekoho to trvá krátko u niekoho dlšie, priemerne tak do pol roka by sa mala situácia vykryštalizovať.S vitaminoterapiou pokračujte.
    Po troch mesiacoch od vysadenia chodťe k lekárkje nech vám premeria výšku sliznice v maternici a zvážte s ňou možnosť otehotnenia.
    Veľa šťastia