Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,008 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Cysta a meškajúca ms

    , Autor: leniik

    Dobrý deň, chcela by som sa opýtať na váš názor. 31.10 som absolvovala komplet preventívku. Cytológia ok, akurát mi bola nájdená cysta na pravom vaječníku veľkosti 3x5cm. Doteraz som žiadne problémy, ani ťažkosti nemala. Neužívam už hak, no môj cyklus bol stále zvyčajne 25 dní. Poslednú menštruáciu som mala 22.10 takže dnes je to už dá sa povedať 5 deň odkedy mi mešká. Pociťujem bolesti v podbrušku a jemné pichanie na vaječníku už minimálne týždeň ak nie viac. Mala som prísť na kontrolu, hneď 1 deň po skončení ms. Myslíte že by som mala ďalej čakať alebo je možné že sa ms nedostaví vôbec?
    Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, jednou z príčin meškajúcej menštruácie môže byť aj spomínaná cysta na vaječníku. Cysta priemeru 5 cm je pomerne veľká, preto nemusí dôjsť k jej spontánnemu vstrebaniu, či prasknutiu. Záleží však od typu cysty, jej obsahu, hrúbky steny a ďalších okolností. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade nejasností odporúčam navštíviť Vášho obvodného gynekológa.