Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,108 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Bolesti a nafukovanie

    , Autor: Mon1806

    Dobrý deň chcem sa opýtať som po druhom porode a mám otocenu maternicu naopak to som mala aj po prvom ale problém je ten že keď som brala antikoncepciu dva mesiace nemala som žiadne ťažkosti , nenafukovalo má , nemala som bolesti a kŕče v podbrušku , prestala som ju užívať a tieto bolesti sa znova vrátili a su strašne intenzívne celý mesiac , mám sa vrátiť naspäť k antikoncepcii ? Prečo pri bráni som také bolesti nepociťovala a nemala ?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, pojem "maternica otočená opačne" neexistuje. Jedná sa o, síce menej časté, zadné postavenie maternice, teda RVF. Príčin ťažkostí môže byť viacero. Ak ste počas užívania hormonálnej antikoncepcie nemali žiadne ťažkosti, môžete opäť začať s jej užívaním. Počas užívania hormonálnej antikoncepcie je tlmená ovulácia, teda vaječníky sú tlmené. Nedochádza tiež k výraznejším zmenám rastu sliznice maternice, maternica nie je tak prekrvená. To všetko sú možnosti príčin bolestí v podbrušku. Navštívte Vášho obvodného gynekológa, ktorý určí ďalší postup.