Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,280 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Opakujúci sa problém

    , Autor: Simkaaa

    Dobrý deň prajem. Som v 27tyzdni, môj gynekológ má stále dovolenku a potebujem poradiť. Z vyteru mi bol už skôr zistený nález candida a pri ďalšom bol potvrdený aj streptokok, po obidvoch nálezoch mi bolo odporúčané vkladat macmiror 500, následne probiotiká. Svrbenie a pálenie prišlo až neskôr, najskôr to bol vytok. Pred dvoma dňami som si v lekárni kúpila canesten 1vag tabletu, cítim zlepšenie ale úplne to nevymizlo. Vytok prešiel z bieleho hrudkoviteho na zltobiely a svrbenie a pálenie je len občasne. Myslite že mám narušenú posvovu flóru z macmiroru alebo sa znovu opakuje mykóza? Dodržiavam hygienu, nosím bavlnené, nejem sladké. Po obdobi vkladania macmiror a užívania probiotík, kedy sa už situácia zlepšila sme mali s partnerom styk, následne sa to zhoršilo a tiež pociťoval svrbenie pár dni.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, môže sa u Vás jednať o bakteriálnu vaginózu z narušenia vaginálnej mikroflóry. Odporúčam dlhodobejšiu, aspoň desaťdňovú, kúru vaginálnymi probiotikami. Odsledujte si to. Partner môže používať Canesten krém, vy si môžete raz za čas aplikovať Canesten vaginálne tablety.