Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
16,050 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • Pohlavný styk

    , Autor: Zizika

    Dobrý den da sa otehotnieť ked mi skonci menštruácia?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, otehotnieť sa dá prakticky počas celého cyklu. Počas menštruácie je pravdepodobnosť najnižšia. Ak už Vám ale skončila menštruácia a mali ste nechránený pohlavný styk, tehotenstvo sa vylúčiť nedá.

Podobné otázky

  • tehotenstvo

    , Autor: Kikuskaaaa

    Dobrý deň prosím vás dobrala som minuly mesiac hak urobila som test bol pozitívny a D es som začala mierne špiniť a krvácať čo tompeosim môže byt?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ak ste už tento mesiac neužívali hormonálnu antikoncepciu a mali ste nechránený pohlavný styk, tehotenstvo sa nedá vylúčiť. Príčin špinenia môže byť viacero. Tehotenský test môže byť aj falošne pozitívny, napríklad aj v čase ovulácie. Odsledujte si to. Pre jednoznačné potvrdenie alebo vylúčenie tehotenstva, ako aj pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Hcg

    , Autor: andrea-133

    Dobrý deň bola som u lekára pretože namiesto menzes som mala len spinenie.hcg malo hodnotu 1.posledny styk .5.8.vsetky testy negatívne.sliznica nízka.lekar mi povedal ze je to hraničné.a moze to byt len zaciatok tehotenstva.ale podľa mňa uplne nereálne keďže sliznica ma byt vysia pri tehotnosti a pri dátume styku by som už predsa mala nejaké príznaky.problem s menzes mam dlhšie skôr si myslím ze idem do prechodu.mam 43 rokov...a ešte mam 2 myomy veľkosti 3 a 4cm.taktiez mi povedal ze mam ranku na krčku.. deti už teda neplánujem.aky je váš názor...dik

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ak ste mali posledný pohlavný styk 05.08.2022 a beta HCG realizované toho času je negatívne (negatívna hodnota beta HCG je do 5 mIU/ml), tehotná nie ste. Ak mala menštruácia slabú intenzitu, nie je dôvod to riešiť. Myómy sú vedľajším nálezom, nespôsobujú slabé krvácanie, ale práve naopak, intenzívne krvácanie. Čo sa týka ranky na krčku, takto bez videnia nálezu sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Postupujte podľa odporúčaní Vášho obvodného gynekológa.

  • Mykóza

    , Autor: Meggi7111

    Dobrý deň,
    brala som vaginálne kapsuly na mykózu a taktiež mám krém Fungicidin. Stále cítim pálivú bolesť močení, a to už prešli 3 týždne. Chcem sa spýtať,ako dlho trvá úplne vyliečenie alebo čo mi môžete odporučiť? Taktiež sa chcem spýtať pohlavný styk počas mykóza asi skôr s ochranou (kondómom) alebo vôbec?

    Ďakujem za odpoveď vopred

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, pri pretrvávaní ťažkostí odporúčam navštíviť Vášho obvodného gynekológa, ktorý Vám urobí výtery. Počas liečby vaginálnej infekcie by mala byť dodržiavaná pohlavná abstinencia. Pri pretrvávaní ťažkostí s močením bude potrebné vyšetriť cievkovaný moč.

  • sex po zapale

    , Autor: Chulia

    Dobry den pan doktor ja som vam vcera pisala ohladne toho ze zacala som mat problemy pred tyzdnom ze som mala zapal posvy a islo to az na vajecniky. Gynekologicka mi dala na priznaky palenie a rezanie Macmiror krem a cipky. To palenie a rezanie mi islo az do noh. Po dvoch dnoch sa mi zapalil moc. mechur tak som dostala este Monural na tri dni plus taky krem robeny v lekarni. Po dvoch dnoch mi dali este Cyphin antibiotika lebo priznaky sa objavili znova. Chcem sa opytat ked som uz dobrala antibiotika a dnes si dam uz poslednu cipku a nemam uz priznaky mozem mat uz pohlavny styk a mozem sa kupat v bazenoch.....? dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, na Vašom mieste by som si ešte realizoval aspoň desať dňovú kúru vaginálnymi probiotikami a dodržiaval počas celej kúry pohlavnú abstinenciu, ako aj vyhýbal sa bazénom a verejným kúpaliskám. Pošvová mikroflóra je ešte ľahko porušiteľná a problémy sa Vám môžu jednoducho opakovať.

  • Kvasinky

    , Autor: Tjtj

    Dobrý deň,

    po dobratí atb mi bolo z vag. výteru zistené masívne Candida albicans komplex, doktorka mi nasadila Fluco sandoz 2x (v rozmezí 7 dní) a Candibene 100 mg večer na vkladanie 6 ks. Po 4 tbl candibene som mala nechránený pohlavný styk, chcela by som sa poradiť, mam si vyžiadať ešte jeden recept na Candibene a vybrat zvyšné 2 tbl + dalších 6 pre istotu, ešte mám 1 tbl fluco sandoz. Je potrebné preliečiť aj partnera?

    Ďakujem

    P.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, počas liečby vaginálnej infekcie je vhodné dodržiavať pohlavnú abstinenciu. Ak už nemáte žiadne ťažkosti, ani Váš partner, nie je potrebná ďalšia liečba. Vhodnejšia by bola skôr kúra vaginálnymi probiotikami.