Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,243 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Hlienovity vytok a neustale svrbenie

    , Autor: Becky

    Dobrý deň. Dlhodobo mám problémy so svrbením v pošve a hlienovitým výtokom po menštruácií, ktorý je zmiešaný s krvou. Viac krát som bola preliečená rôznymi atb (doxyhexal, amoksiklav, dalacin), entizolom, gyno-pevarylom, canestenom, probiotikami ale nič na to nezaberá. Mám aj pobolievanie v podbrušku, krížoch a slabinách a pred menštruáciou mávam aj 2-3 dni kŕče, čo som pred ako mi začali tieto problémy nemávala. Neviem už čo robiť, operovať ma už veľmi nechcú pretože mám strašne veľa zrastov a mám operované aj črevá. Čo by mohlo byť príčinou mojich problémov? Mám trvať na operácií? Je možné, že sa zistí pri nej príčina mojich problémov? Už ma raz operovali, pred necelými 2 rokomi, na nič sa neprišlo, odstránili mi cystu a jeden vajíčkovod, na druhom urobili neostomiu a fimbrioplastiku ale ja mám stále ten istý problém už skoro 3 roky. Ďakujem za prípadnú odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin Vašich ťažkostí môže byť viacero. Môžete sa u Vás jednať o endometriózu. Určite by som u Vás realizoval aj rozšírené kultivačné vyšetrenie na chlamýdie a mykoplazmy. Keďže nepoznám peroperačný nález, ani dôvod predchádzajúcich gynekologických operácií, neviem sa Vám takto bližšie objektívne vyjadriť. Operácia nemusí vždy znamenať riešenie. Každý operačný výkon so sebou prináša riziko tvorby ďalších a ďalších zrastov, samozrejme ale, ak to situácia bude vyžadovať, diagnostická laparoskopia sa dá zvážiť.