Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,106 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Chlamýdie a vnútromaternicové teliesko

    , Autor: Leila2733

    Dobrý deň. Vyšiel mi pozitívny výsledok zo steru z močovej rúry na chlamýdie, kvôli pretrvávajúcim problémom ako štípanie a svrbenie pošvy a pálenie pri močení. Urologička mi predpísala antibiotiká Deoxymykoin a chcem sa spýtať, či môže nastať problém so zavedeným vnútromaternicovým telieskom Jaydess. To mám zavedené 3. mesiac a chlamýdie som dostala od terajšieho priateľa, ale až najskôr mesiac a pol po zavedení telieska. Je možné, že gynekológ mi bude chcieť teliesko vybrať keď mám zistené chlamýdie? Je to indikácia k vybratiu? Bojím sa, aby nenastal v budúcnosti problém s otehotnením. Spýtala by som sa priamo jeho, ale má momentálne dovolenku. Ďakujem Vám vopred za odpoveď a prajem pekný deň.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak bolo teliesko zavedené skôr, ako získaná infekcia, čiže v čase zavedenia telieska boli stery čisté a nemali ste ťažkosti, nemusí sa teliesko vyberať. Dôležité je však adekvátne preliečiť infekciu. Preliečený musí byť aj partner! Po preliečení je vhodné realizovať kontrolné stery.