Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,259 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Bolesť pri penetracii

    , Autor: Lenka12345

    Dobrý deň prajem, rada by som sa Vás opýtala, čo znamená bolesť pri vniknuti partnera. Mala som nedávno zápal, ktorý sme liečili s dr poctivo. Na kontrole mi brala aj ster z krčka a zároveň skúsila, či nepociťujem bolesť. Po pravde pri tom človek ani nevedel poriadne to rozoznať. Ster teda nebol zrovna prijemny. A potom pri prvom pohlavnom styku som sa zameriavala, čo sa ťa bolesť nedostaví. Chvíľu som to odsledovala, niekedy sa ťa bolesť dá zniesť, inokedy to už začína byť mierne nepríjemné. Sem tam sa zameriam, či nepride znova. S partnerom sme mali mierne ťažké obdobie, kedy sme mysleli, že to ukončíme. Do toho stresy v škole a doma u rodičov. Myslíte, že je to skôr psychické? A pomôže zlepšenie vzťahov, či kegelove cviky, ktoré som čítala, že sú tiež dobre. Možno sa viac uvoľniť..beriem ešte lieky brintellix, čo sú lieky na úzkosť, ale tie v minulosti nás nijako neovplyvnovali. Je niečo, čo by ste mi prosím poradili na zlepšenie? Ďakujem a prajem pekný deň :)

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, skúste vyskúšať lubrikačný gél. Ak ste nemali dlhšiu dobu pohlavný styk, pošva sa môže podráždiť rýchlo, môže dôjsť aj k drobným trhlinkám steny pošvy. V intímnych chvíľach musíte byť určite uvoľnená. Psychika má na to samozrejme tiež vplyv. Odsledujte si to.