Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,259 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Meškane menzesu

    , Autor: Chrs222334

    Dobrý deň, (18dni do zadu)16.3, (3dni pred ovulaciou) 19.3 som mala po velmi dlhej dobe pohlavný styk, bez ochrany (stihol vytiahnut (neurobil sa do mna) ). Asi 6 dni som mala bolesti v podbrušku, potom sa bolesti stratili, 30.3 som dostala bolesti brucha ako pred ms ktorú som mala dostať 2.4 no nedostala, teda mešká zatial jeden den. Dĺžku cyklu mam 25 dní a dĺžka menzesu 5 dní. Testy som si robila, Posledný test som robila dnes ráno 3.4’21 a vyšiel negatívne, je možné že meškanie mam zo včerajšieho cvičenia alebo stresu ? Mozno nejaka rada ako by som si mohla ms vyvolať?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, keďže ste mali nechránený pohlavný styk, aj keď bez ejakulácie, tehotenstvo sa vylúčiť nedá. Áno, stres, ako aj zmena životného štýlu, či pohybovej aktivity, má vplyv na menštruačný cyklus. Tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie, skôr to nemá zmysel, test môže byť falošne negatívny. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí, ako aj v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.