Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,100 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • celková hysterektómia

    , Autor: PitonackaM

    Pekný 11.3.2021 mi urobili celková hysterektómia, dnes má prepustili domov a cítim pálenie zospodu. Môže to byť spôsobené dlhším sedenim v aute? Môžem si na to dať napríklad kúpeľ z dubovej kvory, alebo radšej nič ken častejšie umývať vlažnou vodou??
    Ďakujem Martina

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, odsledujte si to. Nemyslím si, že 4 dni od operačného výkonu sa u Vás rozvinula mykóza, či vaginálna infekcia. Kúpeľ by som si teraz nerealizoval, skúste si aplikovať vaginálne probiotiká.

Podobné otázky

  • Duphaston dodatok

    , Autor:

    Pán doktor, ďakujem za odpoveď.Ešte k tomu problemu , maternicu nemam veľku, iba trocha zvečšenu, myom 23 mm uloženy vo svalovine, ktorý mam 17 rokov a doteraz som nemala špinenie mimo menzes, iba 3-4dni pred menzesom a to iba tohto roku začalo. To špinenie nie je silne, na vložke nič, iba niekedy po utreti slaby ružový vytok. Menzes 2a 3 deň trocha silnejšie krvacanie tak3-5 vložky denne, 4a5 iba špinenie, anemiu zatiaľ nemam. Nemam ani bolesti v podbrušku. Po vynechani tabliet menzes pride na taky 4 deň. Ja si myslim, že to špinenie je sposobene liekmi - moj nazor.JA si len myslim, že keď som mala po mesačnom vynechani menštruaciu 6 mm, čo podľa mňa nie je veľa, či vobec trebalo ten menzes vyvolavať a nasledne žačať liečbu Duphastonom, či nebolo to lepšie nechať na prirodu a tie problemy by možno neboli.Moj gynekolog je veľmi dobrý lekar, pracuje na gyn. odd.nie žeby som mu neverila, len ma zaujima aj nazor ineho špecialistu- Vas.S tou operáciou som sa zle vyjadrila, povedal, že mam krčok maternice vysoko a nedostane sa tam vaginalne, malo miesta.Mala som problem aj pri porodoch, mala som uzku panvu.Operácie sa branim preto, lebo moja mamka bola pred 28 rokmi operovana robena celkova hysterektomia. ˇŽial nemohli ju prebrať z narkozy, bola zaintubovana 24 hodin po operácii a odišlo pohybove centrum, takže odvtedy nechodi, takže ten strach je opodstatnený.Pán doktor ešte raz sa ospravedlňujem za moje otázky a veľmi si Vážim to, že mi opdovedate. Prajem pekný deň.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak je špinenie slabé, ako opisujete a iba po utretí, zatiaľ by som to radikálnejšie neriešil a odsledoval to. To, že je krčok maternice vysoko nesúvisí s nemožnosťou odstrániť maternicu laparoskopicky. Môžete po dohode s lekárom vysadiť Duphaston a uvidíte, prípadne, ak je špinenie iba po utretí a menštruáciu máte normálnu, môžete ďalej fungovať na Duphastone. Pred 28 rokmi bola medicína na úplne inej úrovni a odvtedy sa zmenili ako anesteziologické postupy a možnosti, tak aj gynekologické, ale chápem Vašu obavu.