Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,259 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Anovulačný cyklus?

    , Autor: Janeane

    Dobrý deň, poprosila by som o radu. Mám 28 rokov a snažím sa otehotnieť cca 4 mesiace, MS mávam pomerne pravidelnú, meriam si BT a tento mesiac som použila i ovulačné testy. Test bol výrazne pozitívny v deň predpokladanej ovulácie (1.2.) aj ovulačný hlien bol prítomný. Následne prišli ovulačné bolesti (bolesť v podbrušku a krížoch), ktoré trvajú už niekoľko dní, avšak bazálna teplota sa nezdvihla. Stále kolíše v rozmedzí 0,1 stupňa. Je možné, že išlo o anovulačný cyklus a je potrebné ho riešiť? Je možné, že bolesti ešte samé ustúpia? Ďakujem veľmi pekne za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, najvhodnejšie je mať nechránený pohlavný styk v pomyselnom okne šesť až dva dni pred očakávanou ovuláciou. Odporúčam ale nechránený pohlavný styk 2 - 3 krát týždenne. Samozrejme, mohlo sa jednať aj o anovulačný cyklus, niekedy sa to stane, to ale ešte nič neznamená. Pokračujte v snažení sa. Odsledujte si to. Ak sa Vám nepodarí otehotnieť aj napriek pravidelnému nechránenému pohlavnému styku počas celého cyklu do jedného roka, navštívte Vášho obvodného gynekológa.