Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,275 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Gynekologických problém

    , Autor: Niky1111

    Dobrý večer. Môj lekár po odobrati vzoriek a opísaných ťažkostiach (pálenie, výtok a občasné pichanie, bolesť, ) mi nasadil Macmiror complex s tým ze výsledok je enterococcus faecalis, nepomohlo potom zase macmiror plus atb Medofloxine. Prosím vás je to adekvátna liečba týmito atb? Mam autoimunitne ochorenie nechcem sa dopovat liekmi, vraj sa tej baktérie nedá ani zbaviť? Prosím poraďte tento problém mám už dlhšie a niekedy to je na nevydrzanie. Môže mi táto baktéria spôsobovať až takéto ťažkosti ? vopred ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, môže sa u Vás jednať o bakteriálnu vaginózu, teda o porušenie vaginalnej mikroflóry, ktoré sa spolu s poklesom imunity, infekciou a opakovaným preliečovaním antibiotikami môže prehlbovať a spôsobovať nepríjemné ťažkosti, ktoré neustupujú ani po preliečení. Odporúčam realizovať vaginálne výplachy Cloginom alebo Rosalginom, veľmi dôležité je užívanie vaginálnych pribiotík, dodržiavanie hygieny a pohlavnej zdržanlivosti počas liečby. Spomínaná baktéria je normálnou súčasťou črevnej mikroflóry, ale vyskytuje sa aj v pošve, kde však pod kontrolou laktobacilov nerobí problémy.

Podobné otázky

  • Gynekologických problém

    , Autor: bety-2

    Dobrý deň. Už 5 mesiacov ma trápi pálenie pošvy. výsledky mam všetky dobre. Začalo sa mi to zapálom moc ciest a teraz sa mi to neustále opakuje. Pred 2 rokmi som bola tehotná celých 9 mesiacov som sa s týmto trápila po pôrode to prešlo az doteraz už neviem čo mám robiť.. A ešte sa chcem spýtať ci ma na toto vplyv aj menzes lebo keď mám tak je to najhoršie
    Za skorú odpoveď vopred ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, počas menštruácie sa mení v pošve pH ako aj mikrobiálne zloženie, môže to mať vplyv na Vaše problémy. Skúste si kúpiť vaginálne probiotiká a aplikovať si vaginálne výplachy Cloginom alebo Rosalginom.
    Pri pretrvávaní ťažkostí, alebo v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.