Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,096 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Antikoncepcia a menštruácia

    , Autor: Katga

    Dobrý deň. Užívam moju prvú antikoncepciu- Lindynette 30. Začala som presne tak ako bolo písané v návode a ako odporučal môj gynekolog, 1. deň menštruácie. Menštruáciu som dostala v Pondelok 5.10. a moja obvyklá menštruácia trvá max 5 dní. Lenže krvacam až doteraz (13.10) Neviem či ešte stále pretrváva menštruácia alebo krvacam z niečoho iného. Skôr by som povedala, že je to také špinenie ale sem tam je slabé a sem tam naopak silné. Tabletky užívam stále tu istú hodinu každý deň, niekedy o 2 minutky neskôr niekedy skôr ale dávam si pozor. Neviete čím to môže byť? Alebo čo to môže byť.. Či je to šok pre organizmus a je to normálne alebo mi tieto tabletky jednoducho nesedia? Vopred ďakujem za odpoveď :)

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, počas užívania hormonálnej antikoncepcie, hlavne v začiatkoch, sa špinenie môže vyskytovať aj počas celého cyklu. Organizmus si musí zvyknúť, časom by sa to malo upraviť. Odsledujte si to. Pokračujte v pravidelnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie. Pri akýchkoľvek ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.