Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
9,375 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje v 1. súkromnej nemocnici Košice-Šaca.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • Teh

    , Autor:

    Dobrý deň chcem radu ,mala som nechránený sex asi cc júl mala menzes agust asi dva dni test negatívne pred vcerom mala odbery na gravititu boli negatívne čakám ešte jeden visledok hladinu dnes ráno mala kvapky krvi už spinim môžem byť tehotná keď boli všetko negatívne dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ak boli odbery krvi na beta HCG negatívne, tehotná nebudete.

Podobné otázky

  • Porucha stitnej zlazy a otehotnenie

    , Autor:

    dobry den p. doktor. Už 5 rokov sa liecim na hypertyreozu, zvysenu funkciu stitnej zlazy... Uz to bolo pol roka v poriadku a po včerajšej kontorle mi vysledky zase vystrelili na pôvodne hodnoty :/. Endokrinolog mi povedal,že mam zvaziť operaciu, resp. vybratie stitnej zlazy. Mam 32 rokov a dietatko nemame ziadne, hoci by sme velmi chceli. Ako to je s tehotenstvom po vybrati stitnej zlazy? Je to mozne? Alebo aky mate nazor na tuto moju situaciu? Velmi sa kvoli tomu trapim. Dakujem Veronika

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, záleží od hodnôt hormónov štítnej žľazy, ako aj od pridružených problémov, ktoré môže hypertyreóza spôsobiť, aj vo vzťahu k tehotenstvu. V prípade operačného odstránenia štítnej žľazy budete doživotne užívať substitučnú liečbu, teda hormóny štítnej žľazy. Môžete sa najprv pokúsiť otehotnieť a uvidíte. Existujú však zvýšené riziká u pacientiek s hypertyreózou. Skúste sa poradiť s endokrinológom, ktorý pozná výsledky, aký má vzhľadom k tomu pohľad na situáciu on. Či najprv skúsiť otehotnieť alebo najprv realizovať operáciu a až následne plánovať tehotenstvo.

  • Problém

    , Autor:

    Dobrý deň, 11.9 sme mali s partnerom nechránený pohlavný styk, 13. 9 mi prišla menštruácia na čas i keď bola kratšia ako zvyčajne. 18.9 mi skončila a my sme mali znova nechránený pohlavný styk 18.9 a 19. 9, všetko bolo v poriadku. Dnes 21.9 som sa zobudila s jemne ružovkastým špinením, nadúvaním a bolestivým, citlivým prsníkom. Ovuláciu mám mať až 28.9,takže neviem čo by to mohlo byť. Špinenie už prestalo no aj tak ma to znepokojuje, viete mi poradiť?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ak ste mali nechránený pohlavný styk, tehotenstvo nie je vylúčené. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí ako aj v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Endometrióza

    , Autor:

    Dobrý deň,
    Zistili mi laparo vyšetrením endomeriozu pred 4 rokmi, keď som mala 25.Následne potom mi chceli naordinovat visa e a dat do umelého prechodu, čo som odmietla. Kupujem si bylinkové čaje a beriem ukrajinské lieky a zázrakom mi cysty zmizli. Dnes mam polrocnho synceka, no žiadnu liečbu. Bojím sa aby to zas nedošlo do takého štádia ako pred operáciou kedy som už mala veľmi vysoké onkomarkery a až vtedy sa to začalo riešiť tou operáciou. Ako sa mam liečiť, a co na bolesť. Bolesť mam aj pri pohlavnom styku aj keď ze vraj žiadne cysty tam teraz nemám. Vopred ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, endometrióza je ochorenie, ktoré sa vyliečiť nedá, dá sa len spomaliť alebo zmierniť. Visanne je štandardne používaný v liečbe endometriózy, nejedná sa o vyvolanie prechodu. Najlepšou a najprirodzenejšou liečbou endometriózy je však tehotenstvo. Prípadnému zhoršeniu endometriózy sa nedá vždy vyhnúť, liečba neprebieha kontinuálne, ale v niekoľkotýždenných kúrach. Nepoznám však rozsah, či už zrastov, ani typ, lokalizácie endometriózy u Vás, preto je veľmi tažké sa bližšie objektívne vyjadriť. Príčin bolestivého pohlavného styku môže byť viacero, samozrejme jednou z nich môže byť aj endometrióza. Niekedy sú však ložiská endometriozy uložené na miestach, z ktorých sa odstrániť nedajú pre vysoké riziko poškodenia okolitých štruktúr, či orgánov.

  • Tehotenstvo

    , Autor:

    Dobrý deň.
    Chcela by som sa opýtať, dnes je 35 dní po menštruácii, včera som navštívila gynekologičku keďže mám menštruáciu zvyčajne každých 22-24 dní, robila som si tehotenské testy všetky negatívne a včera mi bolo povedané že mám vysokú sliznicu maternice a že tehotná pravdepodobne nie som, že dostanem menštruáciu a ak nie, test si mám urobiť o týždeň a ak bude negatívny, tak o 2 týždne mám prísť na vyvolavačku. Chcem sa opýtať či môžem byť tehotná ak zatiaľ stále sú testy negatívne. Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ak ste si robili iba tehotenské testy a nebola Vám odobratá krv na beta HCG, tehotenstvo ešte stále nie je vylúčené. Tehotenské testy totiž môžu byť aj falošne negatívne. Najvhodnejšie je si realizovať tehotenský test najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie, ak nemáte iné ťažkosti. Jednoznačne sa tehotenstvo stanovuje pomocou HCG, ako aj neskoršie USG vyšetrením.

  • ###

    , Autor:

    Pán doktor, mám na vás otázku , poslední pohlavný styk som mala 16.5.2020 od tej doby som si robila 3 tehotenské testy s odstupom, mala som už aj 2menstracie lenže boli obe krátke a slabšie no bolesty ako obvikle slne , teraz očakávam ďalšiu menštruáciu ale nepociťujem bolesť pŕs ako obvikle mám aj také pichanie v podbrušku, aký je váš názor mohla by som biť tehotná ? Spozorovala som aj tak trošku zapáchajúci výtok môže ísť o zápal ?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ak boli tehotenské testy opakovane negatívne a menštruácie ste už mali, tehotenstvo je nepravdepodobné. Pre jednoznačné vylúčenie tehotenstva, ako aj infekcie vzhľadom k zapáchajúcemu výtoku navštívte Vášho obvodného gynekológa.