Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
9,349 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje v 1. súkromnej nemocnici Košice-Šaca.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • Problemy

    , Autor:

    Tak a uz to sa neda s nicim riesit ked takuto hodnotu mam?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, tak podstatné sú aj ďalšie vyšetrenia, takto bez ich poznania sa neviem bližšie vyjadriť.

Podobné otázky

  • Zapaly a imunita

    , Autor:

    Dobry den. Ako som vam uz pisala, pred 6 mesiacmi ma operovali kvoli cyste a sactosalpingom - jeden mi odobrali a na druhom urobili neostomiu. Avsak mam uz vyse roka problemy s pretrvavajucimi zapalmi - kvasinky, bakterie, stale po menstruacii zacnem mat vytok, svrbenie. 3 mesiace som brala candivac a zazrakom sa zapaly stratili. Avsak hned ako som vysadila candivac problemy su naspäť. Moj lekar - gynekolog mi odporucil vysetrenie u imunologicky. Je mozne ze moj problem je imunitny?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, áno, je to možné. Vhodné je doplniť imunologické, ale aj endokrinologické vyšetrenie.

  • Dotaz

    , Autor:

    Dobrý deň. Chcem sa opýtať či je normálne keď mesiac po kyretáži mám silné krvácanie a idú zo mna neviem či to nazvať zrazeniny krvi, alebo kusy .Prvý deň som len špinila tieto problémy nastali na druhý deň večer. Tento mesiac by som mala aj poprvé začať užívať ráno a večer Duphaston. Je mi 55 rokov

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, odsledujte si to. Ak krvácanie neustane do pár dní, alebo je veľmi silnej intenzity, vyhľadajte Vášho obvodného gynekológa alebo gynekologickú pohotovosť.

  • Opakované zápaly

    , Autor:

    Dobrý deň. Opäť sa na Vás obraciam s prosbou o pomoc. Moje problémy začali pred 1 a pol rokom, sústavné bolesti v podbruší a gynekologické zápaly. Môj lekár mi tvrdil že bolesti v podbruší so zápalmi nesúvisia, odporučil mi operáciu pri ktorej mi odstránili cystu a jeden vajíčkovod. Na druhom mi urobili neostomiu nakolko na oboch vajickovodoch bol pritomny sactosalpinx. Avsak hned po operacii a dobrani atb som zacala mat vytok a moje problemy boli späť. Kazdy mesiac vytok, zapal a bolesti. Nasadila som si candivac a 3 mesiace som konecne mala pokoj. Akonahle som ho vysadila, opäť mám zápal. Beriem uz tretí deň macmiror a opäť som si nasadila candivac ale stále to nie je ok. Neviem už ako s tým bojovať. Brala som aj wobenzym, probiotika, lieky na alergiu, nic nepomohlo. Ďakujem pekne za prípadnú odpoveď a želám pekný deň.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ťažko sa takto vyjadriť. Čo sa týka zápalov a výtokov, je dôležité vylúčiť infekciu chlamýdiami či mykoplazmami, ktoré sa bežne z výteru z pošvy nevyšetrujú a môžu spôsobovať spomínané ťažkosti. Čo sa týka sactosalpingov, skúsenosti s tvorením neostómii nemám, skôr som zástanca odstránenia postihnutého vajíčkovodu, pretože v konečnom dôsledku bude vajíčkovod pravdepodobne aj tak nepriechodný. Rovnako tak s každou operáciou vzniká vyššie riziko pooperačných zrastov, ktoré môžu spôsobovať bolesti v podbrušku. Spomínaná odstraňovaná cysta ako aj obojstranné sactosalpingy môžu znamenať prítomnosť endometriozy, ktorá spôsobuje aj zrasty aj bolesti. Opakujem ale, bez poznania všetkých informácií, nálezov a výsledkov je priam nemožné sa takto objektívne vyjadriť.

  • Vytok

    , Autor:

    Dobrý deň. Som v 17+4 a mala som problémy s pseudomonas po liečbe macmirror som mala kultiváciu už negatívnu. Momentálne asi dva tyzden beriem GYNIMUM vaginálne probiotiká a striedam ich s lactofeel. Od včera som zaznamená zvysenu tvorbu veľmi hustého vaginálneho hlienu. Nič ma neboli ani nesvrbi. Moze to byť v dôsledku užívania probiotík?
    Vopred ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, pošva v tehotenstve produkuje väčšie množstvo vaginálneho hlienu. Počas užívania vaginálnych probiotík môže byť produkcia ešte väčšia. Odsledujte si to. Ak nemáte žiadne ťažkosti, nemusíte to riešiť. Pri akýchkoľvek ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Mykoza

    , Autor:

    Dobry den. Mam problem s opakovanymi mykozami. Lekar mi robil vyter, nic ineho ako kvasinky sa nenaslo. Problemy mam od maja, po pouziti liekov nachvilu prestanu a potom su spat. Moj lekar uz sam nevie co mi predpisat. Mala som clotrimazol, fungicin, na macmirror som alergicka, a este nejaky liek co si ani nepamatam nazov. Teraz som vyuzivala 6 tabliet clotrimazolu, a krem zvonka, naposledy v piatok vecer a vcera (pondelok) uz bolo spat svrbenie zvonka, na jednej strane klitorisu, aj zacervenanie. Znovu som si to natrela klotrimazolom, zvnutra preventivne Vagilact, kupila som si opat aj tablety clotrimazolu. Ako dlho mozem clotrimazol pouzivat? Nepouzivam ziadne intimne gely len vodu, periem nohavicky na 90 stupnov. Uz netusim co mam robit dalej. Dakujem za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, vhodné je realizovať rozšírený výter z pošvy na chlamýdie a mykoplazmy, ktoré Vám môžu spôsobovať spomínané ťažkosti. Skúste si realizovať vaginálne výplachy Cloginom alebo Rosalginom. Vaginálne probiotiká užívať môžete.