Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,104 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Dehiscencia

    , Autor: erika8917

    Dobrý deň pán doktor písala som vám o dehiscencii maternice z vnútornej strany 1cm po pôrode sekciou 20.1.2020.dnes som bola za doktorom v nemocnici chcem sa opýtať môže sa dehiscencia sama zrast? Na troch sonach mi povedali ze to ide len operačne. Mam tesne pred menzesom je možné že to tam nemuseli kvôli tomu vidieť ešte mam ísť na sono počas menzesu. Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, predpokladám, že sa jedná o istmokélu. Sama nezrastie, je nutný chirurgický zákrok. Keďže nepoznám žiadne bližšie informácie ani okolnosti, neviem sa bližšie vyjadriť.

Podobné otázky

  • Hysteroskopia

    , Autor: iny

    Dobrý deñ, po druhej sekcii, ktorú som mala pred rokom mám jazvu cez stred maternice. Doktor povedal, ze v tom mieste je oslabená, dalsie tehotenstvo nedoporucuje, ani neplanujeme. Čaká ma hysteroskopia a cistenie. Chcem sa spytat, je tam kvoli oslabenej stene maternice vacsie riziko prasknutia pri tomto zakroku? Dakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak nie je prítomná dehiscencia jazvy, maternica nemá dôvod pri zákroku prasknúť. Riziko prasknutia maternice je najmä v tehotenstve, vplyvom zväčšujúcej sa maternice.