Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
12,387 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje v Nemocnici AGEL Košice-Šaca.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • uzivanie

    , Autor: viki927

    Dobrý den, chcem sa opytat, ci moze mat vplyv na meskanie menstruacie a nejaky vplyv na ucinnost antikoncepcie zmena zimneho casu na lwtny, predtym som tablety brala o 22:30, a taktiez po zmene casu som tablety brala 22:30 plus minus hodina, niesom si vedoma ziadnej chyby pri uzivani kedze teraz pocas pauzy mi vsetky tablety vysli spravne len pocitujem mierne bolesti aj pocity pred menstruaciou ale este nenastupilo krvacanie, a uz je treti den od prestania uzivania pocas pauzy.
    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, hodinový posun v užívaní nemá žiadny vplyv na účinok hormonálnej antikoncepcie. Krvácanie z vysadenia zvykne dôjsť na 3. deň. Odsledujte si to.

Podobné otázky

  • klebsiella oxytoca a streptokok agalactiae

    , Autor:

    dobry den som v 1 trimestri konkretne 7 tyzden po vysetreni mi oznamila pani doktorka ze mam streptokoka a klebsielu oxytoca dala mi antibiotika suprax 200 mg a rosalgin na vyplach... zaujimalo by ma ci to nemoze mat vazny dopad na plod takato liecba antibiotikami dakujem pekne

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, používanie Supraxu počas tehotenstva, zvlášť v 1. trimestri, vyžaduje starostlivé zhodnotenie pomeru prínos/ riziko. Na plod to nemusí mať žiadny dopad. Väčšinou to v I. trimestri funguje v zmysle všetko alebo nič. Postupujte podľa odporúčaní Vášho obvodného gynekológa.

  • baktéria e.coli

    , Autor:

    Neviem či mi bola dokázaná citlivosť na cefuroxím, kedže doktor mi povedal iba cez telefón že mám "masívnu" baktériu e.coli a nič viac :-/
    Ospravedlňujem sa ale asi som to nechopila, aká je to prosím lokálna liečba? čiže do toho nespadá používanie atb ?

    Ďakujem velmi pekne a ospravedlnujem sa za tolko otázok.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, lokálna vaginálna antibiotická liečba predstavuje vaginálne tablety alebo globule (napríklad Macmiror).

  • Bakteriálna vaginóza

    , Autor:

    Dobry den, bola som pred tyzdnom na preventivke a gyn. sa nieco nezdalo, tak mi urobil ster a zistil, ze mam bakterialnu vaginozu. Dostala som Entizol 500 mg. Sucasne beriem uz nejaku dobu antikoncepciu Yadine a menstruujem kazde 2 a 3 mesiace (odkonzultovane s gyn.) Chcela by som sa opytat, ci pred tym ako mi zistil gyn. bakteriu a mala som sex naplno, mohla bakteria nejak ovplyvnit ochranu a ucinok antikoncepcie? Co sa tyka ATB Entizol, su to vaginalne tablety, tak ze ci ovplyvnuju ucinok antikoncepcie? A moja posledna otazka, ci mozem sucasne brat ATB a Gynimun na obnovu vag.mikroflory alebo mam pockat az kym doberiem lieky? Dakujem pekne :)

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, nie, bakteriálna vaginóza, ani užívané antibiotikum nemajú vplyv na účinok hormonálnej antikoncepcie, ktorú užívate. Užívanie vaginálnych probiotík vrelo odporúčam, ale až po doužívaní antibiotickej liečby.

  • Ureaplazma

    , Autor:

    Dobry den, mala som problem s vytokom, aj mierne zapachajucim. Opakovane svrbenie vo vonkajsej oblasti sa mi opakuje uz rok, potom prejde, niekedy sa vrati.
    Dostala som na to krem, problemy presli. Stery vsak potvrdili ureaplazmu. Obavam sa uzivania kremu Dalacin, ze sa mi vrati mykoza, rozhadze mikroflora..Zaroven sa chystam po dobrati a dovolenku k moru a obavam sa potom nejakej infekcie. Aka dolezita je aktualna liecba tejto infecie? Da sa to riesit aj inak?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, opakované problémy s Ureaplazmou môžu byť aj na podklade imunity. Dalacin môžete užívať. Odporúčam občasné realizovanie vaginálnych výplachov Cloginom alebo Rosalginom, pravidelné užívanie vaginálnych probiotík v kúrach, aspoň každé 3 mesiace. Dôležité je aj preliečenie partnera, ktorý môže byť prenášač a nemusí mať žiadne príznaky. Ak nemáte teraz žiadne ťažkosti, nie je za každú cenu opakovane ureaplazmu preliečovať antibiotikami. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Menštruácia

    , Autor:

    Pekný večer pán doktor,
    Prosím o radu. Menštruácia mi trvá už 16 dní. Zajtra som mala plánovanú kyretaz ale nakoľko mám silný zápal vonkajšieho ucha, beriem antibiotika, tak mi ju preložili.
    Môžem ísť prosím ku gynekológovi aby mi pichol injekciu na zastavenie keď beriem tie antibiotika?
    Nemá to nejaký vplyv navezujuci na seba?
    Ďakujem krásne za odpoved.
    Injekciu som už dostala na 9ty deň menštruácie, ale nepomohla
    Ešte raz ďakujem
    Janka

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ak sa jedná o silné anemizujúce krvácanie, ktoré je akútne a zhoršujúce sa, jedná sa o akútny zákrok, na ktorý užívanie antibiotík pre zápal ucha nemá vplyv. Ak sa však jedná skôr o špinenie, ktoré Vás neanemizuje, neunavuje a neohrozuje na živote, teda znesie odklad, skúsil by som užívanie Ascorutinu alebo Cyclonaminu, opakované podávanie preparátov na zastavenie menštruácie si myslím, že nemá význam. Nepoznám ale žiadne bližšie informácie, ani okolnosti, či výsledky vyšetrení, preto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Pri akýchkoľvek ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.