Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,275 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • palenie v posve a zapal mocovych ciest po pohlavnom styku

    , Autor: martinp

    Dobry den p. doktor,
    je to zlozite najst niekoho, kto by mi vedel poradit, preto sa obraciam s vecou na Vas a prosim Vas o radu. Po precitani internetovych diskusii som sa dopracoval az k Vam a dufam, ze mi aspon v niecom poradite a pomozete.
    S partnerkou mame komplikacie pri pohlavnom styku, pri nechranenom pohlavnom styku pocituje partnerka asi po pol dni palenie v posve, ktore casom prechadza dokonca do zapalu mocovych ciest a obliciek. Pri chranenom pohlavnom styku su tie komplikacie mensie, skoro ziadne, vacsinou len tlak vo vajecnikoch. Naposledy brala liek afastural na zapal mocovych ciest. Ku komplikaciam dochadza aj pri nechranenom pohlavnom styku bez kontaktu ejakulatu s pohlavnymi organmi partnerky. Myslite si, ze ide o nejaky druh alergickej reakcie alebo skor o opakujucu sa infekciu? Co by ste nam odporucali? Dakujem za odpoved, kazda rada je cenna.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, skôr si myslím, že sa jedná o zvýšenú náchylnosť partnerky a opakujúcu sa infekciu. Nech skúsi po pohlavnom styku realizovať vaginálne výplachy Cloginom alebo Rosalginom, nech užíva vaginálne probiotiká, skúsiť môže aj Cacatridina vaginálne čapíky. Pri pretrvávaní ťažkostí odporúčam navštíviť obvodného gynekológa. Rovnako tak je vhodné realizovať výteru na kultiváciu aj u Vás.