Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,275 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Prosím o radu

    , Autor: Nathallia

    Dobrý deň, táto vec sa mi stala už 2x...ráno som sa zobudila s mokrými nohavičkami (samozrejme nebola som pocikaná ani vzrušená ) prirovnala by som to k vode .. žiaden zápach žiadne zafarbenie nič.. čo to bolo ? Mala by som navštíviť gynekológa alebo je to normálne?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nemusí sa jednať o nič Vážne. Mohlo sa Vám niečo pekné snívať. V momente zobudenia ste už nemuseli byť vzrušená. Pošva za istých okolností produkuje zvýšené množstvo sekrétu. Odsledujte si to. Pri akýchkoľvek ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Krvavé okrúhle trhlinky

    , Autor: aaudreyy

    Dobrý deň, pred par dnami som bola u gynekologa z dovodu bolestí v intimnej oblasti. Priznaky - opuch pyskov, trhliny okruhleho tvaru na pyskoch z vnutornej strany a okolo klitorisu a nad nim, palenie, svrbenie, vytoky meniace farbu ( raz biele raz zltozelene), cervena posva a cele jej okolie. Pan doktor mi predpisal Macmiror tablety a krem, no okrem opuchu sa nic nezlepsilo :( po 4 dnoch sa Mi robia stale nove a nice praskliny co je velmi bolestive no najma pri močeni :( …uz som zufala … beriem aj probiotika. Je to naozaj len kvasinkova infekcia? Mala som ju parkrat aj v minulosti no vacsinou to bolo len svrbenie a vytok nikdy nie tie bolestive rany. Prosim o radu dakujem krasne

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, bez videnia nálezu je ťažké sa takto bližšie objektívne vyjadriť. Príčin ťažkostí môže byť viacero. Trhliny vo vaginálnej oblasti sú najčastejšie dôsledkom mechanického poškodenia sliznice, ktorá nie je dostatočne zvlhčená, prípadne ako alergická reakcia na zmenu pracieho prášku, či intímnej kozmetiky. Je potrebné realizovať, okrem iného, aj kultivačné vyšetrenia. Nevylučujem, že sa môže sa jednať aj o kvasinkovú infekciu. Skúste si po doužívaní 6 - 8 globúl Macmiroru realizovať aj kúru vaginálnymi probiotikami aspoň po dobu 10 - 12 dní. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí bude potrebné navštíviť Vášho obvodného gynekológa, ktorý určí ďalší postup.

  • Antibiotika a pro/prebiotika pri klostridii a vaginalnych problemoch

    , Autor: Elice

    Dobry den, prosim o radu pri kombinovani atb. a probiotik. Na klostridium difficile uzivam od vcera Entizol 500g/2x denne. K tomu mam probioticke tabletky Enterol. Dnes mam silne palenie a bolest s pichanim vo vagine a pocit na castejsie mocenie. Prosim, ake probioticke/prebioticke vaginalne cipky uzivat k vyssie uvedenemu, aby mi potiaze vymizli a neboli v rozpore s nastavenou liecbou. Dakujem velmi pekne za odpoved. Elena

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, určite si odporúčam počas užívania antibiotík realizovať, okrem užívania štandardných probiotík, aj kúru vaginálnymi probiotikami, ktorých je na trhu veľké množstvo. Nemám vyslovene nejaký obľúbený preparát. Skúsiť môžete vaginálne probiotiká GynImun, ktoré je najlepšie si vkladať večer pred spaním počas celej dĺžky antibiotickej liečby, ako aj aspoň desať dní po jej skončení. Pri pretrvávaní ťažkostí, ako aj v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Bolesť v podbrušku

    , Autor: Bambuľka z

    Dobrý večer prajem
    Chcem sa opýtať či sú nejaké príznaky toho že môžem mať cistu, stáva sa mi že pri pohlavnom styku s manželom pociťujem prudku až ostrú bolesť v podbrušku, pričom následne musíme pohlavný styk prerušiť aby sa mi bolesť upokojila, zvykne sa mi bolesť vrátiť aj ráno, takým ostrým pichnutím kedy musím aspoň päť minút počkať kým mi to prejde. Som po troch spontánnych pôrodoch. Bola som s tým problémom aj u svojho lekára ale pomoci som sa bohužiaľ nedočkala. Odbil ma s tým že ak má to teraz neboli tak to nemám riešiť že tam má horšie prípady a poslal ma preč, bez žiadnych vyšetrení. Od vtedy som u neho viac nebola a mám menšiu nedôveru voči lekárom že ma zase pošlú preč. Preto vás prosím o radu ako túto situáciu riešiť a čo by mi mohlo tieto bolesti spôsobovať. Menštruáciu som mala vždy pravidelnú až teraz po treťom pôrode sa mi trošku zmenila tým že mi vždy nastúpi ináč a aj bolesti sa začali prejavovať po treťom pôrode, ktorý som mala v decembri 2019. Vopred veľmi pekne ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, určite je u Vás potrebné gynekologické vyšetrenie, vrátane gynekologického palpačného a ultrazvukového vyšetrenia, bez ktorého sa nedá ďalej pohnúť. Takto sa Vám, bohužiaľ, neviem bližšie objektívne vyjadriť. Ak nie ste spokojná s Vašim aktuálnym obvodným gynekológom, máte samozrejme právo na zmenu lekára. Odsledujte si to.

  • Svrbenia

    , Autor: Lolu

    Dobry deň p. doktor

    V decembri som sa liečila antb. Doxyhexal nakoľko mi vysla ureoplazma. Preliečili sme sa aj s manželom. Počas liečby som uživala aj probiotika gynimum aj zvnutra aj vaginalne. Odvtedy mi pretrvavaju tazkosti okolo posvoveho vchodu, niekedy svrbenie a palenie , po styku je to aj bolestive. Bola som na kontrolnom vytere ktory bol v poriadku. Lekarka mi odporucila repik a masť cicatidrinu, nakolko bolo vidiet podrazdenie zvonka.
    Prosim o radu ako postupovat , ci cakat ci to neprejde alebo navstivit kozne, resp.ako zmiernit podrazdenie. / antikoncepciu mam Ornibel/. Ďakujem!
    Je uz 6 tyzdnov od ukoncenia liecby a svrbenie a citlivost

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin Vašich ťažkostí môže byť viacero, nemusí sa jednať iba o infekciu. Môže sa jednať aj o vedľajšie účinky vaginálneho hormonálneho krúžku. Lokálne si môžete skúsiť aplikovať Canesten krém. Cicatridina sprej alebo krém si môžete aplikovať. Takto je ťažké sa bližšie objektívne vyjadriť. Pri pretrvávaní ťažkostí navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Ada

    , Autor: Adat

    Dobry den chcem sa spitat co to somnou moze byt uz pomali štvrti den zomna viteka voda ci vitok neviem ani ako to nazvat zltej farby musim si davat vlosku lebo by som bez toho bola cela mokra kazd chvylu si musim menit vlosku lebo uz som aj vistipana jak male deti ked su vypareni. Pocitujem hlavne vecer ze ma neskutocne srby vakina strasne neprijemne to je prosim o radu dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, pravdepodobne máte vaginálnu infekciu. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odporúčam navštíviť Vášho obvodného gynekológa.