Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,096 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • možne tehotenstvo

    , Autor: odbornik6

    Dobrý deň, chcela by som sa opýtať či môžem byť tehotná, ak mi menštruácia mešká už 13 dní, ale test ktorý som si robila ešte pred menštruáciou vyšiel negatívny. Ale v čase asi 5tich dní pred menštruáciou som mala slabučke hnede špinenie, ktoré trvalo jeden deň. Pri pohlavnom styku sme mali ochranu. Vopred ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    teh.test opakujte, prípadne vyhľadajte lekára na skontrolovanie UZV , prípadne odber HCG ak by sa menses nedostavila
    s pozdravom

Podobné otázky

  • Menštruácia

    , Autor: Annie2307

    Dobrý deň. 2 mesiace po potrate sa dostavila menštruácia, ktorá trvala dlho. Po návšteve gynekológa mi pri USG vyšetrení potvrdil že je všetko v poriadku a dostala som na domov Notheristerol 2x1 po dobu 10 dní, kde sa krvacanie malo zastaviť a po vysadení opäť o pár dní prísť, no nestalo sa to tak. Dnes je to piaty deň od vysadenia lieku a krvacanie nikde, dokonca sa zastavilo aj špinenie. S manželom sme mali aj styk pred prvou menštruáciou, tak moja otázka znie, či je možné tehotenstvo v takom rannom štádiu po potrate. Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za predpokladu nechráneného pohlavného styku sa tehotenstvo nedá vylúčiť. Čo da týka Norethisteronu, nie vždy je to ideálny liek prvej voľby. Nepoznám však žiadne bližšie informácie, nálezy, ani výsledky vyšetrení, či okolnosti, preto sa Vám takto neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Potrat

    , Autor: Timka20

    Dobrý deň, 17.1 som mala spontánny potrat ale vyčistila som sa sama krvacala som týždeň.Na kontrole mi povedali že som sa vyčistila krásne a že sa už môžme pokúšať znova o babätko.Menštruacia mi mala prísť 14.2 ale stale ju nemam chcela by som sa opýtať po koľkých týždňoch po potrate mi ma prísť menštruacia alebo je tam možné tehotenstvo ?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, po potrate sa menštruácia zvykne dostaviť po štyroch až šiestich týždňoch. S plánovaním ďalšieho tehotenstva by som počkal aspoň dva - tri mesiace. Môžete začať užívať kyselinu listovú v dávke 400ug denne. Za predpokladu nechráneného pohlavného styku sa tehotenstvo vylúčiť nedá. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Polyp a tehotenstvo

    , Autor: ladvinka

    Dobrý deň. Pan doktor prosím Vás chcem sa spýtať,koncom septembra som bola druhý krát na hysteroskopii a robili mi kyretaz a odobrali polyp z maternici. Moja otázka je ,že či by dr videl pri operácii možné tehotenstvo. Menštruáciu som ešte stále nedostala. Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, hysteroskopom sa vidí celý priebeh kanála krčka maternice a celá dutina maternice. Tehotenstvo by bolo určite spozorované a v takomto prípade by s najväčšou pravdepodobnosťou došlo k potratu. Príčin meškania menštruácie môže byť viacero. Nepoznám žiadne bližšie informácie, ani okolnosti, preto sa Vám neviem takto bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Možné tehotenstvo

    , Autor: Bozena833

    Dobrý deň, chcem sa opýtať mala som včera s mužom sed spravil sa domna mala som ovuláciu včera je možné že budem tehotná ? Menzes mam mať o 13dni

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, za predpokladu nechráneného pohlavného styku, navyše v čase plodných dní, sa tehotenstvo vylúčiť nedá.

  • Mozne tehu

    , Autor: Moja mala princezna

    Dobrý deň prajem chcem sa spýtať 1 Júla som mala ovuláciu ale styk s priateľom sme mali počas všetkých plodných dní populáciu aj deň ovulácie tak na 9 deň po ovulaci som si spravila tehotenský test a vyšiel ako keby veľmi veľmi slabo pozitivny na 12 ty deň po ovulácii som ráno mala na toaletnom papieri taký ružovkastý výtok a dnes má mierne pichá až také slabé tlaky v podbrušku a mám na dotyk boľavé prsníky aj citlivé bradavky ten výtok mohlo to byť uhniezdenie čiže Je tu možné tehotenstvo menštruácia má prísť zajtra ďakujem krásne

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Za predpokladu pravidelného nechráneného pohlavného styku sa tehotenstvo nedá vylúčiť, nehodnotím to však na základe skoro vykonaných tehotenských testov, ktoré môžu byť falošne pozitívne.