Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,104 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • uterus duplex?

    , Autor: paollaaloe

    Dobrý deň pani doktorka. Mám na Vás otázočku. Som po cystektómii v novembri 2011. Pred pár dňami som bola na PP u môjho gynekológa a ten ma poslal na 3D ultrazvuk pre vylúčenie uterus duplex. Cervix mám jeden. Mám strach, že sa to potvrdí - veď predsa je to anomália - vrodená, nebolo by sa to zistilo skôr? Pravidelne chodím na PP, potrpím si na to. Cystu mi odstránili laparoskopicky - bola to luteálna cysta. Nezistilo by sa to už pri operácií? Na 3D som objednaná až o mesiac a hrozne sa bojím a v hlave mi víria otázky, čítam na internete rôzne fóra a viem, že je problém s donosením plodu. Keď sa to potvrdí, čo to pre mňa bude znamenať? Načo sa mám pripraviť? Ďakujem za Vás čas.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    podozrenie na uterus duplex sa vysloví na základe ultrazvukového nálezu, no nepredpokladám, že by sa tento stav prehliadol pri laparoskopii. Je to prakticky nemožné. Avšak sú rôzne stupne, myslím, že sa zatiaľ vôbec nemusíte obávať, nepôjde o závažný nález ak vôbec.