Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,303 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Vytok z prsnikov

    , Autor: monika-m-k

    Dobrý den. Potrebujem poradiť. V ľavom prsníku hore v 4 vonkajšom kvadrante som si nahmatala veľkú hrcu ktorú ked chytím alebo prechádzam prstami po nej tak sa pohybuje príde mi ako nejaká žľaza a sú v nej akoby pluzgiere. Je veľká asi ako slivka a ked dám ruku nad hlavu tak je aj vidiet akoby take vydute. Ked dám ruky vedla tela nic nie je vidiet. Plus mam aj vytok z oboch prsníkov pri stlačení zltkasto mliečnej farby. Pri dotyku to aj trochu boli. Bradavky mam take iste co sa týka sfarbenia a tvaru. Moze to byt aj tym ze mam dostať menštruáciu o 2 dni nejaká hormonalna zmena ? Neviete co by to prosim mohlo byt ? K lekárovi idem o tyzden no veľmi sa bojím. Predtým som ju tam myslím nemala. Asi by som si to všimla. Nekojim uz rok a pol a mam 26 rokov. Za odpoved Vám ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    určite navštívte lekára, môže ísť o fibroadenóm teda benígny tumor prsnej žľazy, každopádne je však nutné aby nález skontroloval lekár a na základe ultrazvuku ďalší postup.

Podobné otázky

  • Duska

    , Autor: Patoduska223

    Dobrý deň prajem mám na vás prozbu je menštruácia normálna ak som dostala 2krat v mesiaci minuli mesiac a tento mesiac mi menštruácia mešká a s prsiach mi tečie čo ja viem čo to je vyzerá to ako materske mlieko neviete mi poradiť čo to znamená ďakujem za pochopenie.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin ťažkostí môže byť viacero. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Určite je potrebné realizovať gynekologické vyšetrenie, vylúčiť tehotenstvo. Pri vylúčení tehotenstva realizovať hormonálny profil, či sa nejedná o hyperprolaktinémiu, čo by mohlo spôsobovať tvorbu mlieka, ak sa jedná naozaj o mlieko a nie iný patologický výtok z prsníkov. Odporúčam navštíviť Vášho obvodného gynekológa, ktorý na základe vyšetrení určí možnú príčinu ťažkostí a stanoví ďalší postup.