Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,314 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • mykoza/potrat

    , Autor: basterko

    Dobrý deň,
    s manželom sa snažíme o bábätko, nechránený pohl. styk sme mali 13. a 14. deň od začiatku posled. menšt., pričom cyklus mám takmer pravidelný (28d). Necelý týždeň pred predpokladanou (ne)očákavanou menštr. som mala slaboružový výtok, avšak o dva dni na to začalo slabé svrbenie a výtok typický pre mykózu, ktoré sa v priebehu 2 dní nepríjemne zintenzívnilo, čo som riešila návštevou u gynekológa. Ten mi po popísaní príznakov a oboznámením s tým, že môžem byť tehotná, bez toho, aby ma pozrel, predpísal Gynazol - vraj sa môže aplikovať, aj keď som tehotná. Na druhý deň po jeho aplikácii som začala krvácať (t.j. aj deň kedy som mala dostať menš., keby som nebola tehotná). Bolo to dosť bolestivé - akoby mi niečo tlačilo na krček maternice. Krvácanie bolo pre mňa nezvyklé - dosť masívne, výrazne tmavej farby a bolo dosť dlhé. Mohla som byť tehotná? A mohla som v mojom prípade po aplikácii Gynazolu potratiť?
    Vopred Vám ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    určite Gynazol nevyvolal potrat, tým si môžete byť istá a vôbec to s tým nemusíte spájať. Pravdepodobne ste neotehotneli a menštruácia bola bolestivá a silnejšia kvôli spomínanej mykóze.