Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,688 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Nehormonálna antikoncepcia Pharmatex

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, chcela by som sa spýtať ohľadom nehormonálnej lokálnej antikoncepcie Pharmatex (krém alebo čapíky). Od lekárov mi nebolo odporučené uživánie hormonálnej antikoncepcie. Na internete som našla produkty Pharmatex. Chcela by som sa spýtať, či sa dá na ne spoľahnúť. Ak áno, tak či užívať krém alebo čapíky. A ešte, či partner počas užívania môže vo mne ejakulovať.
    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, spomínaný preparát nie je hormonálna antikoncepcia, takže neblokuje ovuláciu, ale znižuje až ničí oplodňovaciu schopnosť spermií. Za predpokladu správneho a odporúčaného postupu by ste mali byť chránená, je však potrebné si poriadne prečítať príbalový leták, pretože dôležité nie je iba obdobie pred stykom ale aj po styku, takže aj po styku je potrebné dodržiavať isté zásady a obmedzenia. Každá žena preferuje inú formy aplikácie, niektoré krém, niektoré kapsulky. Je to prakticky jedno. Záleží na Vás.