Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,450 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Pokračovanie v braní HAK

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,
    Chcela by som sa spýtať ohľadne pokračovanie v braní antikoncepcie. Nebola som si istá či som si dala tabletku alebo nie tak som si zobrala v jeden večer ešte ďalšiu. T.j. neviem či som si dala ten večer 1 alebo 2 tabletky. Tú ďalšiu tabletku som si dala z rezervného blistru. Mojou otázkou je či si môžem dokončiť ten môj pôvodný blister t.j. že by za zvyčajných okolností moja posledná tabletka mala byť vo štvrtok alebo má byť o jeden kratšia? resp. kedy si mám dať ďalšiu tabletku po skončení pauzy?
    Užívam HAK Belaru

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, to, či ste užili jednu alebo dve tabletky v jeden večer nevadí. Dôležité je, že ste užili aspoň jednu tabletku a tak ste aj naďalej chránená. Ak ste si druhú tabletku dali z náhradného blistra, nemusíte nič meniť v užívaní a môžete pokračovať v užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie podľa plánu, teda môžete normálne dokončiť blister. Po doužívaní blistra si realizujte sedemdňovú pauzu a následne začnete s užívaním tabliet ďalšieho blistra hormonálnej antikoncepcie. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.