Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,318 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Antikoncepcia a otehotnenie

    , Autor: monika111991

    Dobrý deň pán doktor, prosím Vás kedy po vysadení HA je vhodne sa snažiť o otehotnenie? Čítala som názory že ihneď lebo po vysadení Ha vaječníky vraj pracujú omnoho lepšie než pred nasadením piluliek preto je ideálne tesne po vysadení ale aj názory že treba počkať aspoň mesiac nakoľko by mohlo ísť len o tzv. biochemické tehotenstvo. Ako to teda odporúčate? Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, snažiť sa otehotnieť môžete prakticky hneď po vysadení hormonálnej antikoncepcie. Z hľadiska lepšej prípravy slizničnej výstelky dutiny maternice je možno vhodnejšie vyčkať na prvú menštruáciu a následne sa snažiť otehotnieť.

Podobné otázky

  • Antikoncepcia a otehotnenie

    , Autor: Nikčaa

    Dobrý deň mám na vás dôležitú otázku chcela by som sa spýtať že beriem túto antikoncepciu prvý mesiac len problém je že mi po jej dobrati meškali krámy 4 dni potom som ich dostala a po pauze som začala znova brať antikoncepciu...no len mala som nechraneny pohlavný styk a stalo sa takže sa chcem spýtať či môžem byť tehotná...vopred za odpoveď ďakujem :)

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za predpokladu pravidelného užívania tabliet hormonálnej antikoncepcie, aj po skončení sedem dňovej pauzy, ste plne chránená. Hormonálna antikoncepcia slúži práve na to, aby páry mohli mať nechránený pohlavný styk so všetkým s minimálnym rizikom tehotenstva. Pokračujte v pravidelnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie.

  • Antikoncepcia a otehotnenie

    , Autor: Anna2

    Dobry vecer. Beriem teraz uz mesiac nove tabletky tri-regol predtym som mala ine a chcem sa teda opytat ako to je pri tychto tabletkach s ochranou. Ci ked ejakulujeme dnu ci nemozem ostat tehotna. Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak užívate tabletky hormonálnej antikoncepcie pravidelne, ste chránená. Nemusíte sa obávať.

  • Zabudnuta tableta

    , Autor:

    Dobrý deň, chcela by som sa spytat, pravidelne uzivam Karhlu ale vcera son si zabudla dat tabletku (tretiu z 3.tyzdna) spomenula som si na to az dnes rano o 8 a kedze normalne uzivam tabletky okolo 16:00 je to uz viac ako 12 hodin...tabletku som uzila teda dnes rano o 8 a dnesnu si dam normalne o 16:00. Chcem sa spytat ci mam normalne douzivat blister a dat si nasledne 7 dnovu pauzu alebo pokracovat bez pauzy s novym balenim...pohlavny styk sme mali s priatelom v utorok (druhy den v 3.tyzdni) ale s prerusovanou sulozou.
    Dakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, postupovali ste správne, pokračujte v normálnom užívaní, po dobratí blistra si dajte 7 dňovú pauzu. Teraz nasledujúcich 7 dní okrem užívania hormonálnej antikoncepcie používajte aj inú formu ochrany (kondóm). Prerušovaná súlož nie je antikoncepcia a otehotnenie je veľmi jednoduché!