Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,259 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Bolesť

    , Autor: Nicoletas

    Dobrý deň. Pred týždňom mi skončila menštruácia, ktorá prišla skôr z dôvodu užívania antibiotík a trvala 12 dní..v pondelok som začala brať nový blister antikoncepcie Daylla, užívam ju pravidelne už skoro 2 roky. A dnes mám bolesti ako pri ovulacii. Je to možné? Mám sa ešte chrániť pred otehotnením? Lekár mi povedal že sa treba chrániť len počas užívania ATB a ešte minimálne 7 dní po douzivani antibiotik, čo sme dodržali. Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, počas užívania hormonálnej antikoncepcie sa nejedná o menštruáciu v pravom slova zmysle, ale o krvácanie zo spádu hormónov z vysadenia. Postupovali ste správne. Za daných okolností je vhodnejšie sa chrániť doplnkovo pre istotu ešte počas celého aktuálne užívaného blistra. Budete mať istotu.

Podobné otázky

  • Hnedý vytok

    , Autor: Didijonela

    Dobrý deň, uživam HAK levererre uz 5 mesiac a nikdy sa mi to nestalo, ze mam hnedy vytok. je sa coho obavat? Je znizena ucinnost hak? Mala som v ten den sex, ktory bol trochu bolestivy, moze to byt tym? Dakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za predpokladu pravidelného a správneho užívania tabliet hormonálnej antikoncepcie je účinok hormonálnej antikoncepcie zachovaný. Hnedé špinenie sa môže občas vyskytnúť, aj pri pravidelnom a správnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie. Nevylučujem, že špinenie bolo spôsobené mechanickým podráždením pri pohlavnom styku. Odsledujte si to. Pokračujte v pravidelnom a správnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie.

  • Problem z antikoncepciov

    , Autor: Bambulka2020

    Dobry som dva mesiace po porode a chcem zacat uzivat antikoncepciu vcera som dostala menstruaciu tak som uzila tabletu a dnes uz nemam menstruaciu tak neviem ako dalej z tabletkami bolesti na menstruaciu mamm9zte mi poradit

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, je pomerne časté, že po začatí užívania hormonálnej antikoncepcie v začiatku menštruácie dôjde k útlmu až skončeniu menstruačného krvácania. Pokračujte aj napriek tomu v pravidlenom a správnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie. Za daných okolností ste chránená od začiatku užívania tabliet hormonálnej antikoncepcie.

  • Bolesť vaječníka

    , Autor: Petra______

    Dobrý deň, už druhý ma pichá a ťaží v jednom vaječníky sprevádza to jemne spinenie. Deň predtým mi skončil menzes respektíve krvácanie.Už štvrtý mesiac beriem zlyndu pravidelne. Môže to byt tehotenstvo alebo niečo iné?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin pichavých bolestí môže byť viacero. Za predpokladu pravidelného a správneho užívania tabliet hormonálnej antikoncepcie tehotenstvo nepredpokladám. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí, ako aj v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Drovelis

    , Autor: franulik

    Dobrý deň. Užívala som HAK dienorette, avšak nesadla mi, mala som z nej závraty, bolesti hlavy a žalúdka. Zobrala som z nej len 6 tabliet a vysadila som ju, nakoľko mi nerobila dobre. Asi 3 dni po tom čo som ju vysadila som dostala menštruáciu, ktorá trvala 7 dní. Dnes mi lekár predpísal HAK drovelis, len som sa zabudla opýtať kedy ju začať užívať. Mam počkať na ďalšiu menštruáciu alebo je možné ju začať užívať hneď? Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, najvhodnejšie bude počkať na ďalšiu menštruáciu a v prvý deň menštruácie začať užívať tabletky hormonálnej antikoncepcie. Vtedy budete chránená hneď od začiatku užívania. Teoreticky môžete začať s užívaním tabliet hormonálnej antikoncepcie aj teraz, počas celého prvého blistra sa však chráňte aj doplnkovo (používajte kondóm).

  • Tabletka po a meskanie menstruacie

    , Autor: :)))))

    dobry den pred 2 tyzdnami som uzila nudzovu antikoncepc. apreg. menstruaciu som mala dostat priblizne v tomto obdobi ( stale mi chodi 26-27 den) dnes je 28 den a menstruacia nikde a zacinam panikarit. mam bolesti brucha uz asi 2 tyzdne a zvacsene prsniky ako obvikle. mam sa bat ze tabletka nezabrala? dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za predpokladu včasného a správneho užitia tabletky núdzovej antikoncepcie je pravdepodobnosť tehotenstva malá. Medzi najčastejšie vedľajšie účinky preparátov núdzovej antikoncepcie patrí znepravidelnenie menstruačného cyklu. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.