Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,453 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Antikoncepcia 3

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý večer a ešte posledná otázka. Nechtiac som v jeden deň užila dve tabletky a na ďalší večer som pila víno s frajerom (nepijem ani nezabúdam, toto bolo len kvôli tomu, že som celý večer vybavovala veci plus to vínko), a zabudla som užiť jednu tabletku. Lenže pár dní predtým sme mali ten styk čo som už písala , že sa urobil dnu. Ale aj tak mi ide o to , že som zjedla vtedy v jeden deň dve a na ďalší som nejedla večer jednu ale zjedla som ju až ráno do 12 hodín. Bolo to na hrane tých 12tich. Ale bolo to pár dní po tom nechránenom styku. Každopádne dostávam menzes na 3-4tý deň počas pauzy a tentokrát ešte stále nič. Lenže do toho som bola ešte na operácii a pichala som si do brucha aj fraxiparin plus som tam bola aj na infúziách (nebrala som antibiotiká ani nič od bolesti). Môže to mať všetko nejaký vplyv na to , že mi mešká menzes alebo je tam šanca ,že som tehotná? Bojím sa robiť test ale ďalší týždeň ho urobím len nejaká rada od vás?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, počas užívania hormonálnej antikoncepcie sa nejedná o menštruáciu v pravom slova zmysel, ale o krvácanie z vysadenia, ktoré sa nemusí vôbec dostaviť. Ak Vám v čase hospitalizácie a operácie bolo povolené užívanie hormonálnej antikoncepcie, čo sa veľakrát nestáva, mohlo aj to mať istý vplyv. Užitie dvoch tabliet hormonálnej antikoncepcie v jeden deň nemá žiadny vplyv na účinok. Ak ste zabudnutú tabletku užili do 12. hodín od času obvyklého užitia, účinok hormonálnej antikoncepcie by mal byť zachovaný. Ak ste v čase nechráneného pohlavného styku užívali tabletky hormonálnej antikoncepcie pravidelne a správne, tehotenstvo je veľmi málo pravdepodobné. Odsledujte si to.