Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,257 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Zmena, špinenie

    , Autor: Barborela

    Dobrý deň, beriem antikoncepciu Daylette od septembra 2021. V marci 2022 sa mi objavilo špinenie od polovice blistra. V apríli bolo všetko v poriadku. Teraz v máji sa špinenie objavilo znova. Ako mám postupovať? Mám zavolať lekárovi a zmeni mi HAK? Treba pri zmene aj absolvovať nejaké vyšetrenie alebo mi ju zmení aj "po telefóne"? Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, počas užívania hormonálnej antikoncepcie, sa aj napriek jej pravidelnému užívaniu, môže vyskytovať špinenie, či krvácanie, prakticky aj počas celého blistra. Pokračujte v pravidelnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie. V prípade pretrvávania ťažkostí navštívte Vášho obvodného gynekológa, ktorý určí ďalší postup. Je možné uvažovať aj o zmene preparátu hormonálnej antikoncepcie.

Podobné otázky

  • Zmena, špinenie počas aktívnych tabliet

    , Autor: Barborela

    Dobrý deň,
    beriem antikoncepciu Daylette od septembra 2021. V marci 2022 sa mi objavilo špinenie od polovice blistra. V apríli bolo všetko v poriadku. Teraz v máji sa špinenie objavilo znova.
    Ako mám postupovať? Mám zavolať lekárovi či mám ešte počkať prípadne ako dlho mám počkať?

    Plus môže mi toto špinenie zmiznúť samo od seba? Je to dosť nepríjemné aj pri pohlavnom styku, dosť sa za to hanbím a cítim sa pred partnerom nepríjemne.
    Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, počas užívania hormonálnej antikoncepcie, aj napriek jej pravidelnému užívaniu, sa môže objavovať špinenie, či krvácanie, prakticky aj počas celého cyklu. Je to individuálne u každej ženy a pri každom preparáte hormonálnej antikoncepcie. Je možné, že sa to upraví, rovnako aj, že to bude pretrvávať. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní navštívite Vášho obvodného gynekológa, ktorý Vám vie predpísať iný preparát hormonálnej antikoncepcie. Ani pri druhom preparáte však nie je isté, že k špineniu nebude dochádzať.