Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,440 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Tehotenstvo

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý večer, hormonálnu antikoncepciu beriem cca tri mesiace. 10.07. Som mala nechránený pohlavný styk, 16.07. Mi prišlo krvácanie z vynechania. 27.07 som si robila test bol negatívny, další som si spravila 4.8. A bol negatívny , dnes som si robila test a bola na ňom slabulinká čiarka , skoro neviditeľná . Bola ma prsníky ako pred Menzesom a kríže. Môžem byt tehotná ?
    Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za predpokladu, že užívate tabletky hormonálnej antikoncepcie pravidelne, je pravdepodobnosť tehotenstva veľmi malá. Bolesť prsníkov sa vyskytuje pomerne často počas užívania hormonálnej antikoncepcie. Ak však máte pochybnosti, či nejasnosti, navštívte Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Tabletka po a norethisteron

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, pred 5 dňami som brala tabletku po - escapelle deň po tom čo som mala nechránený styk, dnes som začala špiniť. O necelé tri týždne idem na dovolenku a plánovala som zobrat norethisteron na oddialenie menštruácie kedze mi vychádza presne na dovolenku.Je to bezpečne ho brať a zabráni aj špineniu?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, špinenie po užití tabletky núdzovej antikoncepcie je veľmi časté, patrí to medzi vedľajšie účinky núdzovej antikoncepcie. Neviem, či je rozumné užívať Norethisteron. Ten sa užíva za istých predpokladov a okolností. Neviem, ako dlho budete teraz špiniť. Norethisteron sa odporúča užívať minimálne 5 dní pred očakávaným začiatkom menštruácie, užíva sa počas celej dĺžky žiadaného posunutia menštruácie a po jeho vysadení k špineniu, či krvácaniu dochádza na 3. až 4. deň. Ak zvyknete praktizovať nechránený pohlavný styk a neplánujete ešte tehotenstvo, odporúčam konzultovať s Vašim obvodným gynekológom otázku hormonálnej antikoncepcie, pri ktorej užívaní si viete aj posunúť krvácanie.

  • Otehotnenie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, včera sme mali s priateľom nechránený pohlavný styk. Pred stykom, sme mali predohru pri ktorej bol vlhký viac ako inokedy. Je možné z toho otehotnieť? Alebo by bolo lepšie užiť tabletku po?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, samozrejme, za predpokladu nechráneného pohlavného styku sa tehotenstvo vylúčiť nedá. Rozhodnutie užiť tabletku núdzovej antikoncepcie je na Vás. Do budúcna odporúčam používať niektorú z foriem antikoncepcie! Viete sa poradiť s Vaším obvodným gynekológom, ktorý Vám vie eventuálne predpísať napríklad hormonálnu antikoncepciu.

  • Zabudnutá antikoncepcia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň užívam antikoncepciu Adelle už skoro 6 rokov a včera som si zabudla dať tabletku. Dávam si ju ráno ako sa zobudím a v sobotu som zabudla a dala som si ju až o pól noci a v nedeľu ako som sa zobudila normálne som si dala ďalšiu. Je mat pohlavný styk rizikové vzhľadom na tehotenstvo? Ďakujem za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za daných okolostí existuje riziko zníženia účinku hormonálnej antikoncepcie. Pokračujte v pravidelnom a správnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie a nasledujúcich minimálne 7 dní používajte aj doplnkovú formu ochrany (kondóm).

  • Ellaone a test

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň po 10 dňoch od užitia ellaone a po skúšaní neúspešného sexu od ktorého je 12 dni som si urobila tehotenský test v lekarni mi dala taký ktorý ukáže skóre tehotenstvo. Vyšiel mi negatívny, myslite ze mi ukázal dobrý výsledok?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za predpokladu, že ste nemali pohlavný styk tehotná nebudete. Tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Odsledujte si to.

  • Plodne dny

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý večer , pred poslednú menštruáciu som mala 8.5.2024 a poslednú menštruáciu 5.6.2024 mám 28 dňový cyklus
    Čiže dnes je 13.6. 2024. 3 dny po menštruácii a aplikácia mi ukazuje že 15.6 začínajú moje plodne dny ale všetky ostatné kalkulačky my ukazujú že 1 plodný deň mám dnes
    A dnes sa mi stala nehoda že sa prezervativ počas pohlavného styku roztrhol .
    Neviem či je nutne užiť tabletku po escapelle lebo mám strach že mi nejako ublíži keďže to je bomba hormónov.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak došlo k zlyhaniu mechanickej antikoncepcie, tehotenstvo sa vylúčiť nedá, preto je na zvážení užitie núdzovej antikoncepcie. Rozhodnutie užiť tabletku núdzovej antikoncepcie je na Vás.