Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,274 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • menzes

    , Autor: Iba Ja

    Dobrý den, je to v poriadku ked mi menzes chodí až na 5.-6.den pauzy, ked sa píše v letáčiku, že príde do dvoch-troch dní? Prečo to tak je?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, ak nemáte iné ťažkosti, je to v poriadku. Je pravda, že najčastejšie sa krvácanie z vysadenia dostavuje na 2-3 deň, ale nemusí to byť pravidlo, niekedy sa špinenie nemusí dostaviť vôbec. Odsledujte si to. Pokračujte v pravidelnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie.

Podobné otázky

  • Bolesť vaječníka

    , Autor: Petra______

    Dobrý deň, už druhý ma pichá a ťaží v jednom vaječníky sprevádza to jemne spinenie. Deň predtým mi skončil menzes respektíve krvácanie.Už štvrtý mesiac beriem zlyndu pravidelne. Môže to byt tehotenstvo alebo niečo iné?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin pichavých bolestí môže byť viacero. Za predpokladu pravidelného a správneho užívania tabliet hormonálnej antikoncepcie tehotenstvo nepredpokladám. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí, ako aj v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Vynechaná antikoncepcia

    , Autor: flower123

    Dobrý deň, užívam 3 mesiace antikoncepciu Vreya, v piatok som dobrala tretí blister, antikoncepciu užívam každý deň, niekedy oneskorene o 1-2 hodiny, ale nikdy sa mi nestalo žeby som si na ňu spomenula až ráno. Menštruácia mi prišla v utorok obidva razy predtým, čiže na 4ty den, no teraz je už 5ty a stále nič, stalo sa mi už aj že som ju vzala o 5 hodin neskor ale vtedy mi menzes prišie normálne. Treba kontaktovať lekára alebo robiť test? je možne že je zlyhaná antikoncepia ak som užívala nie vždy o rovnakej hodine? alebo aky iny dovod može byt? Myslela som , že pri HAK vždy chodí menzes presne. Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, pár hodinový rozdiel (štandardne do 12 hodín od času obvyklého užitia) v užití tabletky hormonálnej antikoncepcie nemá na účinok hormonálnej antikoncepcie vplyv. Krvácanie zo spádu hormónov sa síce štandardne zvykne dostaviť na 3., či 4 deň pauzy, niekedy sa však nemusí špinenie, či krváca nie dostaviť vôbec. Za predpokladu pravidelného a správneho užívania tabliet hormonálnej antikoncepcie je pravdepodobnosť tehotenstva malá. Odsledujte si to. Pokračujte v pravidelnom a správnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie.

  • Lydely a iné

    , Autor: kotletka

    Dobry den. Pan doktor, chcela som sa spytat, ci je mozne kombinovat hak lydely s inymi liekmi ako napriklad panadol, ibalgin, algifen. Pouzila som vsetky tri kedze som mala aj bolestivy menzes a aj bolesti hlavy, no mam obavy, ci to neovplyvni ucinky hak. A este by som sa chcela spytat, ci je bezpecne mat pohlavny styk po zacati uzivania hak poprvy raz(pocas menstruacie), ci je mozne ist naplno a nemusim sa bat, ze ostanem tehotna.
    Vopred dakujem za odpoved, pekny den prajem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, spomínané lieky proti bolesti nemajú vplyv na účinok hormonálnej antikoncepcie. Za predpokladu, že ste s užívaním hormonálnej antikoncepcie začali v prvý deň menštruácie, ste chránená od začiatku užívania. Môžete praktizovať pohlavný styk aj s ejakuláciou do pošvy. Pokračujte v pravidelnom a správnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie.

  • Menzes

    , Autor: Lolitka3334

    Dobry den prepacte ze vas rusim ale chcela som sa spytat preco ked mi skoncil menzes vo stvrtok a dnes je utorok a mala by som brat antikoncepciu ktoru som si dala iba dva krast tento tyzden a proste prestala som ju brat…. Preco mam zase menzes

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčina je jednoduchá. Keďže ste vysadili hormonálnu antikoncepciu, došlo ku špineniu, či slabému krvácaniu zo spádu hormónov. Je to prirodzená a očakávaná reakcia organizmu po vysadení tabliet hormonálnej antikoncepcie kedykoľvek počas blistra, bez ohľadu na to, koľko dní ste užívali hormonálnu antikoncepciu. Odsledujte si to. treba mať na pamäti, že nie ste chránená pred tehotenstvom, preto je v prípade pohlavného styku potrebné používať niektorú z foriem antikoncepcie.

  • HAK Drovelis

    , Autor: Kajikiwi

    Dobrý den, moj gynekolog mi nasadil antikoncepciu preto že sa mi nespúšťal menzes, vždy som musela ísť na inekciu aby sa mi ju spustil ( skúšame aj metódu hormonalných tabliet čož počas užívania sa spustila no bez nich sa spustil nechcela) moja otazka je ale taka. Pán doktor mi pichol inekciu a povedal že ak sa mi spustia mam začať prat antikoncepciu drovelis hned v 1 den menštruácie…. No včera mi konečne začala a po užitie tabletky č. 1 sa mi hneď zastavila. Vedeli by ste mi povedať prosím vás ako mám pokračovať ďalej? Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nie je to nič výnimočné, že po začatí menstruačného krvácania a užití prvej tabletky hormonálnej antikoncepcie krvácanie ustane. Pokračujte v pravidlenom a správnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie. Po skončení užívania 24 aktívnych ružových tabliet a začatia užívania 4 bielych neaktívnych placebo tabliet by sa Vám malo dostaviť krvácanie zo spádu hormónov. Odsledujte si to.