Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
12,382 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje v Nemocnici AGEL Košice-Šaca.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • Antikoncepcia

    , Autor:

    Dobrý deň, mam 17 rokov a kožna mi predpísala antikoncepciu belara a k tomu aj belarin. Dôvod predpisania je dlhoročne akné hlavne na chrbte. Keďže táto liečba by sa mala absolvovať cez zimu, tak mam taký problém že mam nepravidelnú menštruáciu a už mi mešká 7 dni takze s užívaním nemôžem začať keďže sa má prvá tabletka vziať prvý deň menštruácie. Bol by problém kebyže začnem s užívaním aj bez toho že by som mala už menštruáciu? prezoze s tým užívaním potrebujem začať čím skôr. Pred tromi týždňami som začala cvičiť aj s váhami je to dôvod meškania menštruácie? Mam s cvičením na nejaký čas prestať? Za odpoved vopred ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, najvhodnejšie je vyčkať na prvý deň menštruácie. Keďže však nepoznám všetky okolnosti ani informácie ohľadom menštruačného cyklu, neviem sa objektívne vyjadriť. Ak sa menštruácia nedostaví do 12-14 dní, navštívte Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Antikoncepcia Daylla

    , Autor:

    Dobry deň,

    ja by som sa chcela opýtať, že či tabletky ditiaden môžu mať vplyv na zníženie hormonálnej antikoncepcie s tým, že dnes mam prvý deň pauzu a včera som dobrala poslednú tabletku z blistra, 21 deň. Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, lieky užívané počas pauzy v užívaní hormonálnej antikoncepcie nemajú na účinok hormonálnej antikoncepcie vplyv.

  • Antikoncepcia

    , Autor:

    Dobrý deň , Používam 4tý mesiac antikoncepciu značky bellara. Pred poslednými dvoma tabletkami som dostala hnedy výtok , ktorý pokračoval až do začiatku nového balenia. Počas 7- dňovej pauzy bol zmiešaný s krvou - bolo toho oveľa menej ako obvykle mávam počas menštruácie . Alebo respektíve neviem ci to môže byt hnedá krv. Je to normálne ?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, áno, je to pomerne časté. Odsledujte si to. Pokračujte v pravidelnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie. V prípade nejasností alebo ťažkostí kontaktujte Vášho obvodného gynekológa.

  • Antikoncepcia

    , Autor:

    Dobrý deň pán doktor, potrebovala by som vašu radu. Včera som si omylom dala tabletku Karhla z blistra pondelok čo som mala zobrať nabudúci týždeň. A dnes som si dala pondelok+utorok pretože som si myslela že som vcera zabudla. Tým pádom mi bude pondelok chýbať.
    Vopred ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, pokračujte v pravidelnom užívaní tablet hormonálnej antikoncepcie. Tento mesiac budete mať tým pádom o deň kratší cyklus, keďže Vám bude jedna tabletka chýbať. Po doužívaní tablet s aktuálneho blistra si urobte 7 dňovú pauzu a následne pokračujte s novým blistrom. V prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • nystatin galvex

    , Autor:

    Dobrý deň,
    môj lekár mi predpísal nystatin galvex na liečbu problému. Chcela by som sa opýtať, či ma tento liek nejaký vplyv na antikoncepciu Karhla? Aby som vedela, či po liečbe bude antikoncepcia účinná alebo nie.
    Ďakujem veľmi pekne.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, toto lokálne pôsobiace antibiotikum nemá vplyv na účinok hormonálnej antikoncepcie.

  • HATK

    , Autor: lola555511

    Hatk KarHleight, 3 mesiace, pečenové testy AST 0.77 ukat/l,ALT 1,19ukat/l, GMT 0,28 ukat/l... bola som poslana na gastro, kde planuju druhý odber krvi a vraj sa potom uvidi či mi antikoncepcia ostane nadalej. Mam ju kvoli PCO, mala som bez nej vynechavane menstruacie a predmenstruacne bolesti ma trapili aj cely mesiac ktory bola vynechana a neboli to slabe bolesti no dost tazke plus menstruacne na nevydrzanie spojene s neprijemnym nafukovanim brucha. V podstate antikoncepcia mi to strasne zmenila a dokazala som fungovat bez problemov a bez bolesti, preto by ma zaujimalo či je šanca pri takých vysledkoch aby mi ostala hakt aj ďalej (ak by druhe neboli ešte horšie, resp ak sa daju lieky na pečen - neviem) pripadne, čo by ste robili vy leby som hatk už nemohla uživať. Mam uprimne dosť strach, aby som sa vrátila k tomuto všetkému :(

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ak dôjde aj naďalej k zhoršovaniu sa výsledkov pečeňových testov, hormonálnu antikoncepciu bude treba vysadiť alebo zmeniť preparát hormonálnej antikoncepcie. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Pri akýchkoľvek ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.