Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,329 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Slabá menštruácia

    , Autor: nikol-2

    Dobrý deň, berem rok antikoncepciu karhla vždy som mala menštruáciu 4-5 dní mierne silnú.. 4.2.2019 som mala neprerušovany pohlavný styk potom som dostala menštruáciu ale slabšiu ako obvikle po mesiaci teda dnes som dostala menštruáciu ale veľmi slabú skôr také špinenie nedá sa to nazvať menštruáciou môžem byť tehotná ak beriem HAK poctivo? Bola dom aj na gynekologickej prehliadke 22.2 ale to by aj tak ešte nebolo nič vidno

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak užívate tabletky hormonálnej antikoncepcie pravidelne, nemusíte sa obávať, šanca, že ste tehotná je veľmi malá. Takéto krvácanie je typické počas užívania hormonálnej antikoncepcie. Pri akýchkoľvek nejasnostiach alebo ťažkostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Slabá menštruácia

    , Autor: Fifi5261

    Dobrý deň, chcem sa opýtať užívam antikoncepciu maitalon a mám vysadenie 7 dní.....na 5 deň som dostala krvácanie a 6 deň už nič....menštruácia trvala až deň...je to normálne? Užívam antikoncepciu niekoľko rokov a nikdy sa mi to nestalo. Minulý mesiac som užívala antibiotiká pnc 750 mohlo mi to ovplyvniť jej účinok? Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, je to v poriadku. Krvácanie z vysadenia sa najčastejšie začína na 3. až 4. deň pauzy, nemusí sa však dostaviť vôbec, prípadne môže dôjsť aj na 6. deň pauzy a pokračovať až do obdobia užívania tabliet hormonálnej antikoncepcie. Čo sa týka spomínaných antibiotík, nemali by mať vplyv na účinok hormonálnej antikoncepcie. Za predpokladu pravidelného a správneho užívania tabliet hormonálnej antikoncepcie ste plne chránená. Pokračujte v pravidelnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie.

  • Antikoncepcia

    , Autor: Iglia

    Dobrý deň pán doktor, beriem prvý mesiac antikoncepciu Mistra a tabletku číslo 21 (piatok) som zabudla ráno užiť tak som ju užila po 8 hodinách a v sobotu mi začala 7-dnova pauza a hneď sa dostavilo slabšie krvácanie ako keby slabá menštruácia a v pondelok som mala už normálne. Prvú tabletku z nového blistra mám užiť teraz v sobotu. Chcem sa opýtať či kvôli tej ,,zabudnutej" tabletke to netreba užiť o deň skôr? ( v piatok) a či je to v poriadku že som hneď po vynechaní jednej tablety dostala slabšiu menštruáciu?Počas tejto pauzy som mala nechránený pohlavný styk s ejakulatom do pošvy som chránena? Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak ste tabletky užívali pravidelne každý deň, len posledný deň s odstupom niekoľkých hodín, účinok hormonálnej antikoncepcie bol zachováný. Sedemdňová pauza slúži práve na krvácanie z vysadenia. Ďalšiu tabletku užite podľa plánu, teda v sobotu. Za predpokladu pravidelného užívania tabliet ste chránená aj počas sedem dňovej pauzy, nemusíte sa obávať. Pokračujte v pravidelnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie.

  • Slaba menstruacia

    , Autor: tana-4

    Dobrý deň. Uziam antikoncepciu leverette a mam pochybnosti. Väcsinou som dostavala Ms na treti den 7 dnovej pauzy a trval tak 5-6 dní, no minulý mesiac prisla MS az na 4 den ráno.( cize sa posunula o 1 deň ). A trvala asi tak 5 dni.Tento mesiac prisla vsak az na 4 den doobedu pričom som mala MS dosť slabú ( skôr len také špinenie ružovej farby) no a dnes som mala Ms silnejšiu ale zároveň mi aj dnes ku večeru skoncila. Takze som mala MS len 2 dni a este mam pri tom 2 biele tabletky. Antikoncepiu uzivam uz asi rok a este sa mi nieco take nestalo. Obavam sa ze môzem byt tehotna, ale na druhej strane dúfam,ze je to pozitívny vplyv HAK. Gynekologicka mi taktiez robila pred touto MS cytológiu. Nemôže to byť aj kôli tomuto? Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, pri užívaní hormonálnej antikoncepcie môže dôjsť k takýmto miernym výkyvom, nemusíte sa obávať. Niekedy to môže súvisieť aj s možným stresom. S odberom cytológie to nesúvisí. Nemyslím si, že ste tehotná, ak užívate antikoncepciu pravidelne. Pri akýchkoľvek nejasnostiach alebo ťažkostiach však kontaktujte obvodného gynekológa.

  • Slaba menstruacia

    , Autor: tana-4

    Dobry den. Beriem antikoncepciu leverete a do teraz som mala menstruaciu normalnu. No vsak posledne 2 mesiace mam strasne slabu menstruaciu . 1vy mesiac som si robila aj test no vysiel negatívny. Mozem byt tehotna alebo to je len pozitivny ucinok antikoncepcie? Dakujem za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, slabá menštruácia môže byť spôsobená užívaním hormonálnej antikoncepcie, nie je to nič neobvyklé. Pri akýchkoľvek ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • slaba menstruacia

    , Autor: tana-4

    Dobry deň,
    Chcela by som sa opýtať ,či možem byť tehotná ak uživam antikoncepciu Laverette a menstruaciu som sídce dostala ale slabsiu ako obvykle. Mám bežné bolesti v podbrušku ako vždy.Prsia ma nebolia vôbec. Len menštruacia, tá je slabá... Mám obavy. Antikoncepciu beriem poctivo najviac s hodinovým omeškaním.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, pri správnom a pravidelnom užívaní hormonálnej antikoncepcie je riziko otehotnenia minimálne. Počas užívania antikoncepcie sa môže stať, že menštruácia bude slabšia, niekedy len pár dňové špinenie. Pri akýchkoľvek nejasnostiach alebo ťažkostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.