Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,694 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Kombinácia liekov

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý večer. Chcela by som sa informovať ohľadom užívania antikoncepcie a výživového doplnku od Imperial Vitamins-Super prsia. Antikoncepciu užívam už asi 10 rokov a chcela by som vyskúšať tento výživový doplnok, len sa bojím či kombinovanie týchto tabletiek nebude mať nejaké vedľajšie účinky. Za odpoveď Vám vopred ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    nie je známe, že by sa tieto dva prípravky vzájomne ovplyvňovali.

Podobné otázky

  • Kombinácia liekov s antikoncepciou

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, chcela som sa opýtať, užívam každý deň lieky -helicid(1tabletku denne rano), 3x do dňa kventiax takže spolu 150mg a sertralin raz do dňa 125mg a k tomuto užívam antikoncepciu (lunyttu), môžu tieto lieky znižovať jej účinok alebo toho sa báť nemusím? Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, zníženia účinku hormonálnej antikoncepcie by som sa nebál, skôr môže dôjsť k zhoršeniu psychického stavu alebo k potencovaniu účinku antidepresív.

  • lieky a antikoncepcia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den chcem sa opytat ci he mozne dostat skorej menstruaciu ked som kombinovala lieky proti bolesti valetol nurofen a paralen? Mala som dake problemi a tri dni som brala valetol jeden krat nurofen a raz paralen. A ked sa mi problem vyriesil tak tri dni pred pauzou mi ptisli spinenie bolest v podbrusku a potom hned aj krv proste ako by mi ta kombinacia liekov s antikoncepciou privolala menstruaciu. Je to mozne? Ked mi skonci pauza mam brat novu antikoncepciu. Tak ci sa mam niecoho obavat alebo to brat s rezervou. Pohlavny stik somm nemala ked som brala tieto lieky takze pochybujem ze byvs tym nieco mohol mat. Vopred vam dakujem za idpoved.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    pokračujte ďalej v užívaní antikoncepcie ako ste zvyknutá. Spomínanie lieky nespôsobili v kombinácii s antikoncepciou skoršiu menštruáciu. Na druhej strane ťažkosti, ktoré viedli k užívaniu analgetík mohli potencovať a vyvolať menštruáciu.