Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,106 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Chcem vysadiť antikoncepciu

    , Autor: janelicious

    Dobrý deň, chcela by som vysadiť antikoncepciu, beriem ju iba 2. mesiac (tento týždeň dokončujem 2. blister) a ešte mám doma dva blistre. Neprejavili sa žiadne vedľajšie účinky, až na to, že som za ten čas pribrala 6 kíl, čo mi tiež trochu prekáža, no chcem ju prestať brať z osobných dôvodov. Mám teda dve otázky: 1. Či po vysadení opäť schudnem tak ľahko, ako som pribrala, alebo to bude zložitejší proces? 2. Keby som chcela opäť začať s užívaním, môžem zvyšné blistre opäť začať brať v prvý deň krvácania alebo je tam už iný postup? (Keďže je dosť možné, že sa mi po vysadení rozhádže cyklus.) Ďakujem za odpovede.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    závisí od toho ako ste pribrali, ak sú kilá navyše spôsobené zadržaním väčšieho množstva vody v tele, tak by ste mohli schudnúť pomerne ľahko, ak je však + na váhe spôsobené nahromadením tuku môže byť problém vrátiť sa na pôvodnú váhu bez aktívneho zásahu - teda cvičenie + obmedzenie stravy, prípadne racionálne stravovanie. Čo sa týka opätovného nasadenie je ideálne počkať na začiatok menštruácie.

Podobné otázky

  • Vysadenie antikoncepcie

    , Autor: Mischa

    Dobrý deň, prosím vás potrebovala by som poradiť. Rozhodla som že chcem vysadiť antikoncepciu kôli otehotneníu a vysadila som ju 27.8. v deň keď som ju mala užiť. A s manželom sme mali nechránený styk o 2 dni na to, teraz by som mala dostať menštruáciu asi za tri dni podľa predchádzajúcej, myslíte že by som mohla byť tehotná?.. ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, tehotenstvo sa za daných okolností vylúčiť nedá, keďže ste mali nechránený pohlavný styk v čase, kedy už hormonálna antikoncepcia mala výrazne znížený, až minimálny účinok. Odsledujte si to.