Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,106 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • trojtýždnové meškanie

    , Autor: brble

    Dobrý ďeň.
    Chcela by som sa spýtať či ma vysadenie HAK nejakú súvislosť s tým čo sa mi deje. Po vysadení HAK mi menštruácia meškala týždeň.. dostala som vyvolávačku a o týždeň som menzes dostala.. teraz na další mesiac mi meškal menzes týždeň šla som k lekareke ale na sviatky mala volno po dvoch týždňoch meškania som si spravila test ..bol negatívny .. po tretom týždni som menzes dostala a po menzese som nasadila novu HAK ktorú mi lekárka predpísala pred tým zároveň s vyvolávačkou ale z finančných dôvodou som ju nemohla užívať. ... mam divný pocit v podbrusku a mierne bolesti...tvrdčie brucho a tak... cez pauzu sme mali s partnerom nechraneny styk ale vsetok ejakulat mi skončil na brušku ale prvych par kvapiek na konečníku o ktorych sme nevedeli a prstami sa to mohlo zaniest aj do posvi...je mozne aby som bola tehotna aj ked testy tri tyzdne po incidente ukazovali negativ?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    tehotenské testy nie sú 100 % preto existuje samozrejme možnosť, že by ste mohli byť aj tehotná. Ale nepravidelná menštruácia môže byť spôsobená aj vysadením antikoncepcie a nabehnutím na váš pôvodný menštruačný cyklus, ktorý už pred začatím užívania antikoncepcie nemusel byť pravidelný.