Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,520 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Tlak v posve

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den, som 17+4tt, uz vyse tyzdna pocitujem tlak v posve, akoby mi tam nieco vadilo, pocit cudzeho telesa v posve, ked si sadnem alebo lezim tak mam pocit akoby nieco malo vypadnut. Cervikometria bola 36mm, hovoria, ze je to v poriadku ale preco mavam taky pocit? Cim to moze byt? Dakujem za odpoved.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    tieto pocity môžu byť spôsobené celkovým poklesom maternice kvôli váhe plodu. Ak máte normálne dlhý krčok (36 je úplne norma), tak je to iba subjektívne nepríjemný pocit bez následkov na vývoj tehotnosti.

Podobné otázky

  • Cervix

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň prajem.
    Od 10+tt mám v papieroch napísané cervix uzavretý, formovaný 3cm je to v norme? Momentálne som v 17tt nález bol naposledy rovnaký.Okrem pobolievania, pichania v podbrušku,krížoch a cítim veľmi slabý tlak v pošve nemám iné ťažkosti. Nemám žiadne hormonálne lieky iba magnezium dávam. Nebolo mi povedané nič o kľudovom režime je potrebné pri tomto náleze tento režim dodržiavať prípadne môže toto pobolievanie a tlak s krčkom súvisieť alebo je to normálna reakcia na zmeny a rast maternice?
    Ďakujem veľmi pekne

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    v prvom rade treba napísať, že kľudový režim neznižuje riziko potratu ani predčasného pôrodu. Nález máte v norme a uvedené problémy sú časté. Ak by Vás to veľmi vyrušovalo, navštívte gynekologa a on Vám spraví meranie krčka a podľa toho sa uvidí.

  • Hrčka nízko v podbrušku v tehotenstve

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň som 15 - 16 týždeň tehotenstva a včera večer keď som si ľahla do postele a chytila som si podbruško tak som úplne dole v podbrušku cítila ako keby takú hrčku alebo nafúknuté. A mam to tam stále aj dnes ráno nechce to zmiznúť a nehýbe sa to. Necítim žiadne sťahovanie brucha. Akurát cítim trochu tlak v pošve niekedy a trochu ma začnú bolieť kríže ale to tiež nemám stále. Som prvý krát tehotná takže neviem či je to normálne. Čo to môže byť ? Nie je to nič vážne ? Kontrolu u mojej gynekologičky mam o týždeň a ešte pár dní. Ďakujem za odpoveď

  • tlak v pošve

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň som v 23tt a asi 2 dni cítim tlak v pošve beriem magne B6 3x1 tabletu je tu riziko predčasného pôrodu keď pani doktorka pri vyšetrení mi hovorí že mám skrátený krčok maternice hrdlo uzavreté sakrálne do 2 cm dakujem za odpoveď

  • tlak v pošve v 22.tyzdni tehotenstva

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry vecer,
    som v 22tt a cca tyzden pocitujem tlak v posve. K lekarovi idem az o mesiac. Prosim o nazor, co moze byt pricinou? Mam sa obavat moznych komplikacii? Dakujem