Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
18,811 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • 35 týždeň tehotenstva

    , Autor: SimGas

    Dobrý deň p. Doktor, som v 35 tt. Tehotenstva. Nechcem hneď stresovať a bežať k doktorovi alebo na pohotovosť ale chcem sa spýtať už druhý krát sa mi stalo, že ma začalo pichat na pravej strane v podbrusku a keď som sa utrela tak som trošku spinila hnedým vytokom. Asi po pol hodine to prestalo aj spinenie aj to pichanie. Pohyby cítim, je to na poriadku? Alebo radšej mám zájsť k lekárovi?

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    ťažko bez vyšetrenia niečo správne určiť, ale mohlo to byť aj v súvislosti s vyšetrením v poradnie, alebo pohlavným stykom. Prípadne sa začína prestavovať krčok maternice k pôrodu.
    Až sa to znova zopakuje, navštívte svojho gynekológa.

Podobné otázky

  • 35 tyzden tehotenstva

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den, chcela by som sa opytat na Vas odborny nazor na moje problemy, od 6 mesiaca mi stale tvrdne brusko, teraz ked som v 35 tyzdni, pred dva tyzdnami sa mi objavili bolesti v podbrusku, tieto bolesti su podobne menstruacnym len o trosku silnejsie ako som mavala ja, v noci velmi nespim, kedze ma neustale bolia krize a klby, nic nepomaha, prosim mozete sa vyadrit ci to je normalne alebo mam sa obratit na lekara, dakujem

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    je to normálne, inak by ste už dávno predčasne porodila.
    Ak si večer pred spaním dáte jedného malého panáka tvrdého alkoholu, nebudete mať potiaže a zaspíte. Alkohol tlmí kontrakcie maternice a v tak malých dávkach neškodí.