Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,200 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Pozitívny tehotenský test

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý večer. Moja známa si robila 4 tehotenské testy a vyšli jej pozitívne, ale doktor jej ešte tehotenstvo nepotvrdil, vraj tam ešte nič nevidí. Podľa jej výpočtov by mala byť okolo 3. týždňa, menštruácia jej mešká 10 dní a nemá pravidelný cyklus. Chcem sa teda spýtať, kedy by jej doktor potvrdil tehotenstvo, a či je je pravdepodobné po testoch či je tehotná. Ďakujem za skorú odpoveď!!!

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    Tehotná určite je ale môže ísť aj o mimomaternicovů graviditu a je potrebné ultrzvuky zopakovať, prípadne skontrolovať hladinu hormónov v krvi.

Podobné otázky

  • Antibiotiká v prvých týždňoch tehotenstva

    , Autor: Alis123

    Dobrý deň p.doktor, dnes mi vyšiel pozitívny tehotenský test, stale mam niekoľko dni do menštruácie, a vsak kvoli zdravotným problémom mam užívať antibiotiká. Prosim Vás môže užívanie antibiotík v takto skorom týždni uskodit? Alebo je to v týchto skorých týždňoch ked dieťatko nie je napojené na matku placentou este bezpečne? Posledná menstruacia bola 7.juna, ovulacia prebehla cca 23.juna. Dakujem

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    načo si robíte testy takto skoro? Aj tak sa takmer polovica plodov spontánne potratí a vy to nemáte ako ovplyvniť, zárodok odkrváca pri menštruácii. Testy sa robia minimálne 7 dní po vynechanej menštruácii.
    Niektoré antibiotiká (hlavne tetracyklíny) môžu poškodiť plod, ale takto na začiatku je to všetko alebo nič, ak by bol plod poškodený, tak sa potratí.

  • Inofolic v tehotenstve

    , Autor: 99motylik9

    Dobrý deň, 3 mesiac beriem Inofolic Premium, kvôli PCOS a vysokému AMH. Podarilo sa mi dostať 10.04.2024 (od 16.10.2023) menštruáciu a následne až 11.05.2024 ovuláciu. 22.05.2024 mi vyšiel pozitívny tehotenský test. Viem, že pri PCOS je to také riskantné ešte všetko, ale chcem sa spýtať, či pokračovať v inofolicu Premium alebo sú nejaké vhodnejšie vitamíny v tomto období? ĎAKUJEM moc za Vašu odpoveď

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    na začiatku tehotnosti je najdôležitejším vitamínom kyselina listová, ktorú inofolic obsahuje v dostatočnom množstve, tak nevidím dôvody na zmenu.

  • Bolestivá uzlina v slabinách

    , Autor: Bartn

    Dobry den pan doktor, pred týždňom sa mi spravila na jednej strane v slabinách bolestivá hrcka, dnes po tyzdni uz neboli iba je zväčšená. Ziadne ine priznaky zápalu nemam. S manzelom sme sa snažili o babatko a dnes som mala pozitivny tehotenský test. Prosim vas, moze mat nejaky negativny vplyv Hrčka na tehotenstvo? Dakujem vopred za vasu odpoved

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    zdurená uzlina v slabinách môže byť známkou nejakého zápalového procesu v danom regióne, ktorý už prebehol a zhojil sa. Ak nemáte iné príznaky, sledujte si iba tú uzlinu, ak by sa pridali ďalšie, alebo by začala rásť, navštívte lekára.

  • Cytologia a tehotenstvo

    , Autor: Viktoria Viky

    Dobrý deň, chcem sa spýtať. Bola som na cytologii cca pred 2 týždňami. Doktor mi tam niečo "trafill" ako sám uviedol, pričom som následne trochu krvacala. Následne na Sone niečo uvidel, mysleli sme si ze nejaká cysta ale pred dvomi dňami mi vyšiel pozitívny tehotensky test..chcem sa spýtať či to môže byť problém. Ďakujem

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    Vaše údaje sú tak veľmi nejasné, že z toho neviem napísať nič rozumné, ale predpokladám, že by nemal byť s tehotenstvom žiadny problém.

  • Pozitívny tehotenský test

    , Autor: Miška1291

    Dobrý deň, chcela by som sa opýtať mam syndrom polycystickych vaječníkov, prvé tehotenstvo sa podarilo po stimulácii vaječníkov. Menštruácia mi mešká 15 dní, no nikdy som ju nemala pravidelnú, urobila som si tehotenský test a vyšiel pozitívny, aj napriek tomu, že pri pohlavnom styku s manželom sme používali ochranu. Môžem teda tento test považovať za relevantný? K lekárke som objednaná až začiatkom mája. Bolesti mam ako pri menštruácii. Ďakujem.
    M.