Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,189 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • 3D USG

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň prajem,
    chcela by som sa len informovať, či je určená jednotná cena za 3D USG alebo si to každý gynekológ určuje ako chce. Ja som sa dopracovala k sume 100EUR, čo sa mi vidí naozaj dosť veľa.Podľa mňa je to vynikajúci spôsob ako zdierať mamičky.
    Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    mne to príde veľmi málo, za ošetrenie mojho psíka som zaplatil 5000 CZK, čo je 200 Euro. A to mu robili iba RTG na 100 ročnom prístroji a nie najnovší výdobytok vedy ako je trojrozmerný ultrazvuk. Nikto Vás na 3D UZ nenúti ísť.

Podobné otázky

  • prietoky

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,dnes som v 30td /PM 19.2.09/absolvovala 3D USG prietoky,lekár ma dosť vystrašil tým že sú prietoky zvýšené,doporučil mi vazodilatačnú liečbu Magnézium 3x500mg tbl, a kontrolu USG o 2 týždne,,podľa USG záveru:rast primeraný,proporčný,plod bez známok ohrozenia hypoxiou,poloha pozdĺžna hlavičkou,postvanie I,fr.138/min,bez poruchy prevodu,placenta fundus ,typII, A.u.RI-0,70-0,77.A.cm.RI-0,89,plodová voda:normohydramnion.
    Kedže týmto skratkám nerozumiem chcem sa spýtať či hrozí niečo bábetku,môže sa tento stav upraviť? nehrozí mi predčasný pôrod?/termín pôrodu mám až 26.11/.
    čo okrem mg môžem robiť pre úpravu tohto stavu?
    ďakujem

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    to je presne ono, o čom píšem, meranie prietokov pri normálnom vývoji plodu je zbytočné a stresujúce. Vazodilatačná liečba nefunguje, našťastie u Vás nie je potrebná, rast plodu je proporčný, teda nejde o poruchu funkcie placenty.
    Zbytočne Vás vystresoval, je to od neho nezodpovedné.