Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,626 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Bolesť po cisárskom reze

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý den,
    Som dva mesiace po druhom urgentnom cisárskom reze. Nepostrehla som pri hojení vážnejšie komplikácie, všetko prebehlo ok. Keďže som sa cítila dobre začala som bicyklovať na cestnom bikeu (bola som cyklistka aj pred tehotenstvom). Po čase ma začala boliet rana po cs, nie koža ale hlbšie a začala som krvácať (plne dojčím nezdá sa mi že by to bola menstruacia), krv ma tmavú až bordovu farbu. Krvácanie je raz silnejšie raz slabšie zdá sa mi že postupne prechádza, bolesť ale neprestáva skôr je intenzívnejšia a častejšie ju cítim nie je ale neznesiteľná. Je takýto stav normálny alebo by som to mala riešiť? Môžem aj napriek bolesti opäť bicyklovat teraz alebo mám počkať kým bolesť úplne prestane?

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    podľa mňa to nesúvisí s byciklovaním, ale je možné, že máte zle zhojenú jazvu po cisárskom reze na maternici a krvácate z nej. Bolo by vhodné vyšetrenie ultrazvukom.